Novi pomoćnik gradonačelnika do skora član DS-a

Gradonačelnik Valjeva imenovao je još jednog pomoćnika gradonačelnika. Ovoga puta u pitanju je donedavni član Demokratske stranke i nekadašnjii PR (odnosi sa javnošću) grada Valjeva Svetlana Marković, po zanimanju novinar.

Svetlana Marković

Nakon imenovanja Mirka Kovačevića za pomoćnika, shodno ranijim nezvaničnim najavama , grad Valjevo dobio je još jednog pomoćnika gradonačelnika. Gradonačelnik je odlučio da ovo mesto četiri meseca pred izbore pripadne Svetlani Marković.

Markovićeva je u Gradsku upravu došla iz Radio Patka , promenivši podršku Nove demokratije za podršku i članstvo u Demokratskoj stranci. Te 2008. godine tadašnji gradonačelnik Zoran Jakovljević Markovićevu je po partijskoj liniji imenovao za gradskog PR-a. Na tom mestu Markovićeva se zadržala i nakon promene vlasti i izlaska DS-a iz vlasti, kao PR koga je ovoga puta imenovao SPS.

Sa mesta PR-a smenjena je formiranjem nove vlasti 2016. godine kada su se naprednjaci odlučili za Marijanu Jeftić. Ubrzo potom kompletna PR služba je rasformirana , a novo rešenje Markovićeva je dobila u skupštinskim poslovima. Ipak za sve vreme novog rešenja Markovićeva je radila poslove vezane za PR.

Informacije iz DS-a ukazuju da je Markovićeva tokom ove godine podnela ostavku na članstvo u partiji (DS) koja joj je omogućila ulazak u Gradsku upravu i reprezentatvno zaposlenje.  Ipak Markovićeva još uvek nije uzela člansku kartu SNS-a pa bi se na ovom novom radnom mestu mogla smatrati i nestranačkom ličnošću.

 Od ustanovljenja aktuelne vlasti u Valjevu su imenovana tri pomoćnika gradonačelnika i to : Stanko Terzić, Miroslav Pimić i Saša  Simić. Terzić se na ovoj funkciji zadržao tek godinu dana nakon čega je otišao u penziju, a njega je na istom mestu zamenio dotadašnji plaćeni član Veća Nikola Radojičić. U toku prošle godine dužnosti pomoćnika razrešeni su i Miroslav Pimić i Saša Simić sa kvote SNS-a pri čemu je Pimić zaposlen u Gradsku upravu , a Simić se vratio na svoje staro zamrznuto radno mesto u Poreskoj upravi.

Ove jeseni gradonačelnik je najpre uputio zahtev za odobrenje dva nova pomoćnika Mirka Kovačevića I Mihaila Počeka. Kovačević je na novo mest I postavljen, ali je Poček imao manje sreće u komunikaciji sa gradonačelnikom pa je fukcija za njega izostala.

Nakon izbora koji je “pao” na Svetlanu Marković ostaje neodgovoreno na pitanje da li zapravo valjevski SNS nema svojih kadrova I članova s obzirom da ih pozajmljuje iz drugih stranaka?

 Verovatnoća da se radi o marketinškom potezu kojim valjevski napredjaci pokazuju da šansu imaju I nestranačke ličnosti te da isti ne zapošljavaju samo svoje kadrove , jako je mala , gotovo bi se mogla smatrati pogrešnim marketinškim potezom, s obzirom da je Markovićeva „do juče“ bila član naprednjacima omraženog DS-a.

28 comments on “Novi pomoćnik gradonačelnika do skora član DS-a

  1. Danica M

    Ne ulazim u njenu stranačku aktivnost, ali zahvaljujući njenom učešću u projektu „Rodi se na lepom mestu“ imamo malo prelepo biće. Veliki pozdrav za Svetlanu!

    Reply
    1. Pera

      Svi se bave nekim projektima radi ličnog interesa. Sve što je radila treba da rade određene institucije sistema u državi, a sanovcem poreskih obveznika…
      Zato smo došli u situaciju da bolnice opremamo donacijama i decu lečimo SMS porukama…Bruka, mislio sam da je Ceca za uspostavljanje sistema u državi, ali nem od toga ništa. Pare,pare, pare…

      Reply
    2. Lekar

      Jel ona osmislila ceo projekat, ili ga samo predstavljala?
      Jel ona obavila sve preglede?
      Jel ona izvršila oplodnju?
      Jel ona vodila trudnocu?
      Jel ona obavila porodjaj?
      Njena zasluga u svemu tome nije ništa veća od zasluge urednika bilo kog medija koji je promotivno pratio projekat!

      Reply
    3. Ana

      Pa ova Svetlana Marković je u kumstvu sa dr Dimitrijevićem ginekologom. Logično da će da odradi za kuma…:-)))

      Reply
  2. Novinar

    Ona nije ni bila u Ds kao član sa osećanjem, ona je bila bliska Dzimiju Rankoviću i Dušanu Arsenijeviću, kao i ekipi oko radio Patka.

    Reply
  3. Istina

    Tuga. Klasičan primer „srpskog posla“ i ličnog interesa. Zato i jesmo tu gde smo!
    Nije bila član SNS ni Ana Brnabić…Imamo sličan primer Vesića i mnogih drugih koji su se prodali za radi ličnih interesa. Ali kratkotrajno je to…Verovatno je razmišljanje dok traje, traje…Plata veća i šta me briga…
    Ne može mi sada Ceca reći da je ona za uspostavljanje sistema u društvu i za sistem prave vrednosti kada je ušla u ekipu koja je razorila i ono malošto je valjalo u ovoj državi.
    Nije ona loša osoba, ali nama su plate male i lako se prodajemo za par hiljada dinara mesečno, još kada znamo da je to redovno primanje, baš nas briga za sve… Kao mi smo za promenu, ali eto tu smo da uđemo u sistem u kome oko 20% zaposlenih pravi neto zaradu u Srbiji oko 55000 dinara, dok svi ostali imaju maksimalno do 35000.
    Nisam mogao zamisliti da će Cecu uspeti da kupe???
    Nema izgovora za navedeno…

    Reply
  4. Dokaz

    E pa lepo DS,svoje istaknute članovendze gurnuli na marginu a ovakve trivijalce nepoznate zapošljavali na odgovorna mesta,koji su vam sada okrenuli ledja.Službu vam je na vrat navukao M.Marković i ona vas je rasturila.Samo pogledajte ko je otišao u Beograd i ostao,Goran Aleksić Stave,Vida Džagić Suvodanje,Milovan Marković Stanija reka,Vesna Ćirić Kamenica,nema Valjevaca.Zato ste i nestali kao stranka,i narod vam više ne veruje.Obo sve pokazuje da je tako

    Reply
    1. DTL

      Više niste gradjanska opcija,sada ste kulovsko seljačka,i polako ali sigurno izumirete

      Reply
  5. Pera

    To je dokaz da ćemo teško moći napraviti normalno društvo. Režimi su u stanju da kupe skoro svakog pojedinca. Ceca se do juče klela u prave sisteme vrednosti gde će nam deca raditi i ostajati u svojoj zemlji…
    Baš se zalagala u poslednje vreme da se donacijama popravljaju neke stvari u zdravstvu i drugim institucijama za koje bi trebalo država da vodi računa…To je dokaz da nam sistema nema i da ko god uđe u neke strukture ove vlasti je, po meni, protiv je uspostavljanja sistema vrednosti…
    Mnogo sam razočaran!

    Reply
  6. NM

    A sta je tu neobicno? Pola kadra SNS cine ex demokrate. Pardon, ex „demokrate“. Zato i njih jednakim ocima ne mogu da gledam kao i ove sad. Zato sam na proteste i u Va i u Bg isla dok „opozicija“ nije stala na celo. Kakva crna opozicija-bivsa vlast koja je ove dovela i koja 7 godina ne zeli da se udruzi jer i njima Ovaj odgovara. Nek nam je Bog u pomoci. Ovo je kao da biras da l bi da te pesnice ili samaraju.

    Reply
  7. Sandra

    E moja Ceco,gde će ti duša,šta ćeš kada se promeni vlast,pa ne mogu oni biti sto godina na vlasti,hoćeš li onda plakati kao kada je SNS došao na vlast

    Reply
    1. Goran Markovic

      Klasican preletac i sramno je to .Medjutim svako tarzi svoje drustvo i ona je nasla ,,posteno,, drustvo ili je mozda dobila neku kintu ili je mozda pomoc frmi njene porodice .Zato se kaze jedna lasasta ne cini prolece i zasto je jos ovo, pa ko ima u gvozdenovicevom okruzenju da se protiov njega ne vodi krivicni postupak ili je osudjivanm gde ne bi smeo da bude na tom mestu?Dalje tacno je da dosta njih iz DS sedi pored gvozdenovica dok oni napadaju Vucica { dokaz da sam bio u pravu kada sam rekao da je ginekolog gvozdenovic samo iz interesa na ovom mestu gradonacelnika i gde ce u jednom trenutku promenuti boje kao sto je radio i u predhodnom periodu.Naravoucenje ko te jednom izda izdace te uvek , ali molim vas nemoj te pominjati ovu humanu akciju gde se radi oko dece gde je kao ova koja leti , leti cas ovde , cas onde u neko prici .Da ne bude da sam protiv ali pisem sa dozom ne poverenja.Zasto to ,polakoi.Ovde gvozdenovic koga neko ,,lepo ,,savetuje postavio kao ne stranacku licnost , pa ko da veruje vise ovom liku koji samo sto nije zaplakao pred Vucicem, na Divcibarama ai setimo se Osecine ista prica onaj ponizni pogled .Ko da veruje coveku kada su stranacki organi izvrsili anketu i gde je bilo ocenjivano od 1-5 dobio nulu{0}, nije svestan da ga niko ne zeli u blizini sem onih poltroncica koji ce isto tako reci da su morali kao i neki postavljkenici direktora islicno.Pogledajte platu njegovu , ni Drzavne organe ne postuje gde su nasli da je plata najgoreg grdaonacelnika povecana 30% ne zakonita i sta sada Darko Glisicu , Prdesednice Aleksandre Vucicu , jel njemu neko smeta da radi .NE gradjnima , narodu smeta potrosen nas novac , bahatost ,, vredjanje sugradjana!ENDE .

      Reply
      1. Profesor

        Poštovani gospodine Gorane Markoviću,
        Redovno pratim sve Vaše objave na Valjevskim portalima, i ovoga
        puta Vam se zahvaljujem što Valjevsku javnost obaveštavate o ,,škakljivim ,,
        temama i događajima.
        Ovoga puta želim da Vam dam jedan DOBRONAMERAN SAVET: Pre nego što
        kliknete na ,,POŠALJI,, ako treba i pet puta prekontrolišite KAKO STE tekst napisali.
        Ovo zato, što Vam svaka objava vrvi od jezikoslovnih i gramatičkih grešaka, pa
        ispada da ste NEPISMENA OSOBA, i takve objave su teške za razumevanje.
        Ja verujem da Vi niste nepismena osoba , nego u ŽURBI pravite neoprostive greške!
        Dakle, u buduće, najpre KONTROLA napisanog teksta , pa onda klik na POŠALJI !
        NEMOJTE MI ZAMERITI, BILO JE DOBRONAMERNO!

        Reply
  8. Zevs

    Vecina od Vas ko je komentarisao bi iskoristio priliku koja mu se tog trenutka pruza, zar ne? Hajde ,neka se potpise svojim pravim podacima onaj ko bi uradio drugacije, a da mu se koja nula vise pred ocima ne zakovitla. Samo, razilka je u tome danas, ko se prodaje za sitno, a ko se prodaje za malo vise sitno i koliko je kome sitno. Sve je to prolazno, a ukaljan obraz ostaje za veka. Samo i to zavisi ko ga cime kalja – neko s tonom pudera, botoksa, neko jagnjetinom, neko rakijom, a neko nekom izmisljenom funkcijom i svime sto ista nosi. Zar ne postoji ona – cega se pametan stidi, time se glup ponosi. Pa ko se sa koje strane nadje, nevazno od znanja, obrazovanja, reputacije, intligencije, statusa, finansija. Preletacima srecno u novim politickim partijama, do neke sledece (sanse). I tata bi sine 🙂

    Reply
  9. Novinar

    Gospođo Svetlana, za koliko srebrnjaka te Jude kupiše???
    Pala si toliko nisko, da te i ne vidimo ispod balege!
    Sada, neka te tu, sa gubitnicima, jer za bolje i nisi!
    Na proleće biće: ĆAO,NEMA VIŠE!!!
    Žalim slučaj!

    Reply
  10. Prijatelj

    Ceco ovoti nije trebalo, ponizilasi sebe..Zbog čegasu mnogi odbili da budu to štosi ti prihvatila …Brod tone..

    Reply
  11. Valjevac

    Ceco, jedno je biti državni službenik, a drugo prihvatiti da budeš pomoćnik Bobi Gvozdenoviću posle svih gluposti koje je taj čovek napravio za ove skoro 4 godine. To je nešto što će te pratiti do kraja tvoje karijere. Možda je ipak trebalo dva puta da razmisliš pre nego si prihvatila ovu poziciju. Ovim si se ozbiljno izblamirala.

    Reply
  12. Izdajnici

    Kadar DS koji nije ostavio nikakav trag iza sebe za demokratiju,a DS ih visoko kotirala,Tijana Todorović,Svetlana Marković, Maja Radojević i sve izdale i napustile DS

    Reply
    1. Pera

      Tuga. Nikad to i nisu bile osobe koje su se borile za izgradnju sistema… To je klasična borba za sopstveni interes.
      Otaje da se nadamo da pri promeni vlasti Ceca sama uvidi da je pogrešila i počne da se bavi svojom strukom u privatnoj režiji. Verovatno će shvatiti da je svojom platom kao pomoćnik gradonačelnika učestvovala u povećanju prosečne neto plate u Srbiji koju jedva da ima oko 20% građana, pa će početi da se bavi istraživačkim novinarstvom…
      Mislim da joj suze sledeći put neće pomoci.

      Reply
  13. Jelena

    Znam kakva je bila kad je DS bio na vlasti u Valjevu. Znam kakva je bila kad je SNS preuzeo vlast- mala, obicna , sa svima k’o rod rodjeni da je, bas kao da do juce nije nosem parala oblake! Znam kako se podsmevala naprednjacima, smatrajuci ih nepismenim, nedostojnim nje, znam i kako je likovala kad je ugasena PR sluzba ( u kojoj je na mestu sefa, umesto nje, sedela Marijana Jevtic)… sve to znam, a kakva ce sad biti- mogu da pretpostavim. Ipak, njoj i jeste mestu tu, medju njima onakvima.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.