Mionica: Deca na prvom mestu

Predsednik opštine Mionica Boban Janković je u ponedeljak u sali Skupštine opštine roditeljima mioničkih beba rođenih u protekla četiri meseca svečano uručio dečija auto sedišta i kolica. Takođe, iz budžeta opštine Mionica porodiljama je obezbeđena i jednokratna novčana podrška u iznosu od po 40 hiljada dinara.

– Ulažemo velike napore da obezbedimo što bolje uslove za život naših sugrađana, a deca su nam uvek na prvom mestu. Svi smo ponosni zbog činjenice da će se u 2019. godini, prvi put nakon nekoliko godina, na području opštine Mionica roditi više od 100 beba. Prinove su ove godine stigle u 102 domaćinstva, a do 31. decembra broj novorođenih beba će se sigurno još povećati-naglasio je Janković.  

Opština Mionica još od početka 2017. godine obezbeđuje besplatna dečija auto sedišta u okviru aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Mionica. Do sada je podeljeno preko 200 bezbednosnih sistema za decu, a na inicijativu predsednika opštine Mionica od početka 2019. akcija je proširena i na podelu besplatnih kolica za bebe.

А.К.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.