Spasonosna formula opstanka ili puka zloupotreba?

Sa sajta grada i dalje nije povučeno partijsko saopštenje Srske napredne stranke, ali je iz samog saopštenja uklonjen logo ove partije i logo gradonačelnikovog portala. Po saznanjima Vamedie, zbog ovog zakonskog prekršaja podnete su i prijave Agenciji za borbu protiv korupcije.

Saopštenje sa uklonjenim logom SNS i gradonačelnikovog portala

Dana 6. novembra 2019. godine na sajtu grada objavljeno je saopštenje koje je potpisao gradonačelnik Slobodan Gvozdenović , a koje je zapravo politički pamflet SNS-a . U donjem delu saopštenja vidno je bio istaknut logo partije gradonačelnika, grb Grada Valjeva i logo gradonačelnikovog portala. Samo dan kasnije sa istog saopštenja uklonjene su oznake portala i partije, ali je saopštenje i dalje vidljivo na sajtu grada.

Zakon nalaže da se politički pamfleti i saopštenja ne mogu objavljivati na gradskom sajtu, s obzirom da se radi o glasilu svih gradjana lokalne samouprave, a ne samo onih koji su članovi partije na vlasti. Kako se radi o zloupotrebi javnih resursa , po saznanjima Vamedie Agenciji za borbu protiv korupcije podnete su prijave.

Teško je poverovati da gradonačelnik Gvozdenović nije bio upoznat sa ovim zakonom i zaprećenim kaznama za njegovo kršenje, ali je ipak objavljivanje ovakvog saopštenja dozvolio. S obzirom da je javnost u Valjevu reagovala nezadovoljstvom na ovakav potez, a saopštenje nije uklonjeno, pravo je pitanje koji su bili motivi za ovakav prekršaj?

Odgovor na ovo pitanje možda se krije u poslednjem istraživanju SNS-a koje je pokazalo da je rejting gradonačelnika Gvozdenovića još niži u odnosu na prethodno. Iako gradonačelnikova partija nije u javnosti obelodanila rezultate istraživanja, izvori Vamedie u vrhu SNS- a navode da situacija za Gvozdenovića pred predstojeće izbore nije dobra.

Da li je to onda gradonacelnik shvatio da samo ekstremnim ponašanjem može sam sebe da spase?

Ovako izdato saopštenje trebalo bi da pošalje poruku da je svih šezdeset hiljada stanovnika grada Valjeva apsolutno za SNS i predsednika Aleksandra Vučića. Ipak izlaznost na poslednjim izborima govori da više od 40% gradjana Valjeva ne učestvuje u političkom životu grada, nije opredeljeno i ne bavi se politikom. Medju onima koji su izašli na izbore i pokazali svoj politički stav dobar je procenat onih koji nisu ni glasali za listu gradonačelnika. I jedni i drugi na ovakvo saopštenje gledaju negativno.  Kome je onda upućeno ovo kontraproduktivno saopštenje?

Shodno činjenicama, odgovor na ovo pitanje je : predsedniku Aleksandru Vučiću i članovima IO SNS . Da li je moguće da oni nemaju informaciju da je gradonačelnik Valjeva član SNS? Nemoguće je .

U svetlu poslednjeg istraživanja neminovno se nameće pitanje da li je formula gradonačelnikovog opstanka na vlasti  brutalno i nebirajuće zaklanjanje iza imena predsednika Vučića i iza logoa SNS-a?

Kao prvi gradonačelnik koga su gradjani izviždali i koji se kreće isključivo uz obezbedjenje da li mu je onda  takvo saopštenje i zaklanjanje spas i ujedno rešenje za njegove probleme proistekle iz nerada, bahatosti, korupcije,  neznanja i ko zna šta još?

U poslednjem činu gradonačelnika Gvozdenovića jasno je da su na jednoj strani ozbiljan prekršaj, nezadovoljstvo gradjana, preteća retorika , a na drugoj izgleda očajnički potez i nada da će vrh partije ignorisati negativne efekte samo zarad ličnog ubedjenja gradonačelnika u postojanje kulta ličnosti i sopstvenu nezamenljivost. Jedino na šta se izgleda nije računalo jeste da li će predsednik Vučić pristati da na sebe prihvati kršenje zakona od strane Gvozdenovića?

3 comments on “Spasonosna formula opstanka ili puka zloupotreba?

  1. ČELIČNO MUDO

    KAKVO TEPIH BOMBARDOVANJE POMINJES MILY TEBE TREBA VODITI U „LAZU“ DA TI PREGLEDAJU TU OGROMNU GLAVUDZU. MORA DA TE ISPUSTIO KUM IZ RUKU KADA SU TE KRSTAVALI TE SI OPASNO LUPIO GLAVOM O ZEMLJU.

    Reply
  2. DVERJANIN014

    ETIKETIRANJE POLITICKIH PROTIVNIKA FASISTIMA NE VODI NICEMU DOBROM, ZA ONOGA KO TO OLAKO IZGOVARA.
    CUO, ODOZGO PA DA NE ZAOSTAJE U POSTAVLJENOJ MANTRI PONASANJA. BRUKA.
    NISMO ZA OVU VLAST I TACKA.NICIJA DO ZORE NIJE GORELA.
    DO POBEDE, KROZ BOJKOT. ZIVEO SRPSKI POKRET DVERI, ZIVEO SAVEZ ZA SRBIJU.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.