Koje ambulante su okrečene u junu za pola miliona u Domu zdravlja?

Još u junu mesecu valjevski Dom zdravlja potpisao je ugovor sa preduzećem Tehnoplan za krečenje ordinacija centralnog objekta Doma zdravlja, ambulante. Zaposleni u ovoj ustanovi tvrde da krečenja nije bilo.

Kako stvari trenutno stoje , nije isključeno da će nadležni istražni organi tek utvrditi na šta je zaista utrošeno pola miliona dinara koji su ugovorom koji je potpisan u Domu zdravlja bili predvidjeni za krečenje. Ova ustanova je dana 21. Juna 2019. Godine potpisala ugovor sa preduzećem Tehnoplan na iznos od 489 190 dinara , odnosno 597 828 dinara sa PDV-om za krečenje ordinacija centralnog objekta. Rok za početak izvodjenja radova bio je deset dana. Od tada do danas prošlo je nekoliko meseci, a zaposleni tvrde da tog krečenja nije ni bilo.

Za sada nije moguće saznati ko je bo nadzor nad radovima, ako ih je I bilo, odnosno ko je stavio svoj potpis kojim se potvrdjuje da je ugovorna obaveza izvršena, što je preduslov I za izvršenje plaćanja. Kako Vamedia saznaje u pitanju su sredstva iz budžeta grada Valjeva.

Zaposleni tvrde I da je s obzirom da krečenje nisu primetili vrlo moguće da je ugovor fiktivan, te da se njime zapravo plaćaju neki raniji naručeni radovi još za vreme radova vezanih za prostor u kome je smešten rendgen .  Da je ovakav scenario iako nezakonit moguć, dokaz je činjenica da shodno trenutnim cenama krečenja koje se kreću oko  1  evra po kvadratu za opredeljeni iznos može biti okrečeno čak 5000 kvadrata. Ovu okrečenu površinu neko bi već primetio.

7 comments on “Koje ambulante su okrečene u junu za pola miliona u Domu zdravlja?

  1. Levo smetalo

    Verujem da je greška slučajna. 489190 dinara / 1euro = preko 4000 kvadratnih metara.

    Reply
  2. Fazan

    Kakav evro po kvadratu u opstini krecenje se placa 1700 din po kvadratu, sto je skoro 15 e.
    Proverite ugovore, pitajte Sladjanu Markovic nacelnicu koliko placa krecenje. Koliko je kostalo da se okreci Goricina kancelarija, Borkova, Mice Klomberice, to je sve sveze kreceno.
    Dzabe vi pisete texstove kad ovi krece za debele pare.

    Reply
  3. Goran Markovic

    JA GORAN MARKOVIC tvrdim da nije bilo krecenja i da je to fiktivno , .Naravno ko je bio nadzorni organ , kada je bio tender ko je ucestvovao , ko potpisao potrebna dokumnta , gde ode Vesna Jokic i da li mozda ne radi popodnevne smene i ko to i zasto placa u Domu zdravlja i za koga se cuva njeno mesto u DZ? Ovde Policija i Tuzilasatvo treba da otvore posebno odeljnje -kancelarije u Domu zdravlja da se vrse kontrole , zasto i ko stiti direktorku dr Branku Antic ?Zasto gradonacelnik gvozdenovic slobodan { zet}cuti jer mora se i protiv njega podneti KRIVICNA prijava za prikrivanje dela jer kao osnivac mora da zna sta se radi u ovoj Ustanovi.Napisao sam ja to davno i svaki dan se potvrdjuje da je KRIMINAL; u Valjevu krenuo od Doma zdravlja i da se zestoko nastavlja.A kako i ne bi krsili zakon kada KRADU , od bolesne dece , bolesnih i bespomocnik gradjana sto dokazuje i projekat NEVIDLJIVA DECA. Sve je na Tuzilastvu koliko znam imaju podatke kao na dlanu od drugih Drzavnih organa .

    Reply
  4. Goran Markovic

    Setite se koliko su kostali radovi na 8 taoaleta{wc} jel ono bese 48000 evra ili ja gresima i sada opet jovo nanovo , Ali pratite i dalje videcete sta jos radi dr Branka Antic koja ne bi to smela da nema podrske onivaca grada Valjeva na celu sa slobodanom { ,,zetom,,} gvozdenovicem. ali velikog udel aimao je i bivsi direktorr brat { zeta} gvozdenovica dr Zaven Der Zaharjan , pa pretkodno Simovic Milivoj gde je Vesna Jokic podnela lazne papire komisiji koja je bila oformljena da se ispita rad Dz.Znaci sve ovo kako pisem je tako ..Idemo dalje.

    Reply
  5. Slovodan

    Pa sta da se radi. Izgleda da gradjani puno seru pa se i prlja. SNS je poznata po krecenju. U Beogradu glavni moler je Vladimir Djukanovic udarna pesnica AV. Bravo za Naprednjake. Brze, jace i bolje.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.