Saopštenje boraca povodom murala

Povodom uradjenog murala na zgradi u kojoj je smešteno Udruženje boraca , predsednik ovog Udruženja je izdao sledeće Saopštenje:

„Ubijeni i upokojeni Damjan Dragojlović čiji je otac naš borac je dobio zasluženo mesto na zidu prostorija Spomen sobe udruženja boraca od 1990 godine grada Valjeva.

Tako mlad i školovan dečko jedan od vođa navijača Crvene Zvezde našeg najtrofejnijeg kluba zaslužio je svojim stradanjem, likom i ponašanjem mesto u centru grada Valjeva.

Stoji i rečenica koju sam ja kao predsednik udruženja boraca Valjevo i generalni sekretar udruženja boraca Gvozdeni puk Srbije uputio svim mladim ljudima grada Valjeva i republike Srbije i to: ,,Da se nikada ne zaboravi i ne desi!“

Na temu urađenog murala razgovarao sam sa ocem i majkom pokojnog Damjana i navijačima Crvene Zvezde i svi su bili oduševljeni istim predlogom, sada smo i mi borci srećni što se lik našeg upokojenog Damjana nalazi baš na prostorijama Spomen sobe udruženja boraca. O svemu sam ja lično obavestio gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića koji se saglasio da je to odlična ideja i da to treba uraditi.

Neka naš Damjan, naše dete počiva u raju tamo mu je i mesto i neka njegov lik opominje našu mladost da se nikada više ovakva tragedija za njegove roditelje, rodbinu, drugove i grad, ne desi i neka njegov lik bude novi simbol mira među mladim naraštajima!

Gvozdeni puk Srbije
Generalni sekretar i
Udruženje boraca Valjevo
Predsednik,
Bradić Ljubomir”

3 comments on “Saopštenje boraca povodom murala

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.