Rezultat obećanja gradonačelnika: Odustajanje od cevovoda sa brane za MZ Jablanica

Druga izmena plana komunalne gradnje za 2019. godinu  naći će se pred gradskim odbornicima , a samim tim i predvidjeno odustajanje od izgradnje seoskih vodovoda iz sistema Stubo Rovni. Zbog ovih vodovoda gradonačelnik Gvozdenović putovao je u Sloveniju i potom meštanima pet sela koji su protestovali na brani dao obećanje da će u ovoj godini biti započeti radovi. Sada je na toj poziciji nula dinara.

protest meštana MZ Jablanica 2018.god

Grad je na poziciji upravljanje i snabdevanje vodom za piće – funkcija 490 predvideo smanjenje sa 168,3 miliona na samo 51 milion dinara i najveće smanjenje odnosi se na brisanje 93,02 miliona dinara na poziciji izgradnje vodovodne mreže za meštane MZ Jablanica.  

U novembru 2018. godine meštani pet sela koliko obuhvata MZ Jablanica, zatražili su prijem kod gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića povodom njihovog zahteva za izgradnju cevovoda koji bi ova sela snabdevao vodom sa brane. Meštani su tada održali i protest na kome su saopštili tešku situaciju u kojoj se nalaze kada je u pitanju snabdevanje vodom i podsetili na ranije obećanje gradonačelnika da će cevovod biti izgradjen.

Na sastanku koji je održan 13 . novembra prošle godine gradonačelnik Gvozdenović obećao je meštanima da će u ovoj godini cevovod i biti izgradjen. Zbog ovog cevovoda i situacije sa neodgovarajućom planskom dokumentacijom gradonačelnik je čak putovao u Sloveniju . Gvozdenović je u gostovanju na Vujić TV naveo da je boravio u Sloveniji gde je video naprednu tehnologiju čija bi primena zamenila postojeću izgradjenu mini fabriku za preradu vode u podbranskom delu. Koliko bi koštala ta tehnologija on nije znao da kaže.

Neposredno pre putovanja I samog protesta meštana, u 2018. godini Skupština grada  budžetom je opredelila sredstva u iznosu od 130 miliona dinara za ovu namenu, ali je rebalansom 130 miliona dinara  najednom usmereno ka vodovodnim pravcima Divci-Veselinovac i Klanica –Valjevska Loznica.

Kako je gradonačelnik tada rekao greška će biti ispravljena u ovoj 2019. godini pa se u budžetu za ovu godinu  I istu namenu predvidelo čak 93 miliona dinara.

 Meštani su tada održali protest na samoj brani , ali vrlo brzo i poverovali u obećanja koja su im data . Kako se sada može videti od izgradnje vodovoda se odustaje jer drugim rebalansom i planom komunalne gradnje na toj poziciji ostaje nula dinara.

11 comments on “Rezultat obećanja gradonačelnika: Odustajanje od cevovoda sa brane za MZ Jablanica

  1. Jovan

    Umesto u onog magarca, sad bi Marina Abramović mogla da zuri u meštane MZ Jablanica.

    Reply
  2. Ivan Valjevski

    Tako im i terba jer su u MZ Jablanica SNS i SPS ubedljivo pobedili na lokalnim izborima. I na sledecim izborima isto ce oni opet ubedljivo da pobede. Prema tome, Jovan je apsolutno u pravu.

    Reply
  3. PAKLJANAC

    SAMO DA POJASNIMO MI U MZ JABLANICA DOVELI SMO VODU PRE 40 GODINA SA VODOVODA KUKALJ I UCESTVOVALI U IZGRADNJI ISTOG . SADA NAM JE VODA OBUSTAVLJENA SA KUKALJA JER MILANOVIC I EKIPA IZ VODOVODA PRAVI KRIZU DA BI JEDNIM DELOM MINIRALA GVOZDENOVICA I IZAZVALI GNEV KOD NARODA A DRUGIM DELOM MONTIRA SE DA TU VODU IMAJU SAMO LESKOVICE JER SU NAJ JACE UPORISTE SPS-a .POJEDINA DOMACINSTVA UKLJUCUJUCI I MOJE VODU NIJE DOBILO OD 28 JUNA. OSOBE IZ VODOVODA KOJE SU ODGOVORNE I KOJE TREBA POD HITNO UHAPSITI SU DIREKTOR , TEHNICKI DIREKTOR I SEF ODRZAVANJA. GOSPODO IZ VAMEDIE HAJDE MALO DA DODJETE U NASE SELO DA NAPRAVIMO REPORTAZU I CUCETE MNOGO TOGA ZANIMLJIVOG. STOJIM VAM NA RASPOLAGANJU I VAMA I OSTALIM NOVINARIMA MOZDA CE SE POSLE I TUZILASTVO ZAINTERESOVATI.

    Reply
    1. Micko

      Tacno je kad je dovedena voda sa Kukalja ali sve je dotrajalo i mora se menjati.Da li ste bili gore koji dan da vidite ili pomognete da se to brze uradi?Mestani svih sela su potpisali SAMO na godinu dana sa Vodovodom saradnju.Zasto se ta saradnja nije zaustavila?Milanovic nije kriv to sto nema vode vec su krivi oni koji su dozvolili da se mnogo njih naknadno ukljuce iako se znalo da Kukalj ne moze sve podmiriti sa vodom.Da li se secate koliko je bilo pre cetrdeset godina korisnika vode sa Kukalja a koliko je sad? E te koji su dozvolili naknadna ukljucenja za gusu a ne Milanovica a takodje ni Bobu.

      Reply
      1. Pakljanac

        Stara prica a pitam ja vas koliko je dimacinstava ugaseno i ima potrosnju 0 . Vode ima dovoljno i to smo se uverili a sto se tice kopanja moj otac i nasi mestani su prvi ucesnici koji su izgradili vodovod i za koji imamo ugovor koji ce vaziti dok postoji i svet. Ovo ce neko debelo platiti po zakonu kad tad .

        Reply
    2. Goran Markovic

      Pakljanac pa smešan si koliko branis gvozdenovića a napadas druge , nemaš ti veze sa ovom pricom i nisi Pakljanac već deo vašeg gvozdezdenovica koji se ponaša kao fašista sa njegovim postupcima to je svakom pametnom jasno i pokušavate da fingirate pupljivog odhovornost.Sve se zna o kalakurdiju gozdenovicevoj i nemoj da ste nervozni.

      Reply
      1. Pakljanac

        Jel znas nesreco odakle vodu pijes pijes sa pakljanskog vrela a jel znas parcela gde je izvor da je vlasnik te parcele bilo selo koje su tvoji komunisti oteli od sela . Sta mislis ako ja kao predstavnik sela podnesem zahtev za povratak oduzete imovine . Dok se vodovod Kukalj nalazi na parceli vlasnistva srbija suma. Nisam ja ni Gvozdenovicev ni Dacicev.

        Reply
  4. Jovan

    Ali ne razumem, zašto krivite Milanovića kad vam je Gvozdenović obećao vodovod sa jezera? Gvozdenović vas je prevario, ili ja nešto nisam razumeo ?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.