Medalja za “Outdor bike”

Nakon BK Sputnjik, još jedan valjevski biciklistkički klub – “ Outdor bike“ okitio se medaljom na državnom prvenstvu. Boško Petrović, član ovog kluba je u nedelju, na stazi dugoj 4o km u okolini Šida u kategoriji Mastersa osvojio srebrnu medalju.

 U jakoj konkurenciji u MTB disciplini maraton, Petrović se dobrom taktičkom vožnjom u poslednjem krugu izborio za odličnu poziciju u završnici gde je kao drugoplasirani iza pobednika Marića iz Kragujevca zaostao samo 1o-ak sekundi. Na istoj sportskoj manifestaciji, u predtakmičenju je nastupilo 6 biciklista BK Sputnjik koji su u svojim kategorijama deklasirali svoje rivale i čak četvoro se u Valjevo vratilo sa medaljama. Tara Čulić je ponovo bila najbolja među mlađim poletarkama na koji način je nakon drumskog, i u MTB biciklizmu pobedila sve trke na kojima je startovala u ovoj sezoni. Dvostruki trijumf, skoro 2 minuta ispred svih konkurenata, u kategoriji mlađih kadeta ostvarili su Borisav Đurić koji je pobedio na stazi dugoj 2o km, dok je odmah iza njega kroz cilj prošao Bogdan Angelovski.

Na šestom mestu trku je završio borbeni Vanja Maksimović, a sedmi je bio Nenad Nikolić koji je ovim dobrim plasmanom na debitantskoj MTB trci doprineo osvajanju prvog mesta u ekipnom plasmanu. U kategoriji mlađih poletaraca, Lazar Anglovski je osvojio svoju prvu medalju pošto je u jakoj konkurenciji kroz cilj prošao kao treći. Dobri rezultati ostvareni u poslednja dva meseca su naročito došli do izražaja zahvaljujući pojačanim aktivnostima takmičara-članova kluba u  novoformiranim biciklističkim sekcijama u školama gde uče, a naročito u OŠ Andra Savčić gde sekcija aktivno radi, kao i u OŠ Nada Purić i Desanka Maksimović gde za ovaj sport vlada veliko interesovanje. Sve ovo, nakon dužeg vremena, doprinosi sve većoj popularizaciji i povratku Valjeva na stare staze uspeha  u takmičarskom biciklizmu čemu je doprineo i aktivniji rad svih u BK Sputnjik.

FOTO: drugoplasirani Boško Petrović na postolju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.