U Valjevu trudnica oglasom traži opremu za bebu

U poslednjem broju lista Napred, osvanuo je oglas koji je dala jedna trudnica. Oglasom traži najneophodnije stvari za bebu. Situacija sa oglasom je možda nesvakidašnja, ali je situacija potrebe itekako svakodnevna.

Koliko u poslednjem broju lista Napred jedna trudnica uz uredno ostavljen broj telefona napisala je sledeće: „Trudnica moli ljude dobre volje i humane ljude za pomoć u smislu garderobe za dete, krevetac, kolica, nosiljku i sredstva za ličnu higijenu. Unapred zahvalna svim dobrim ljudima . Što hitnije , molim Vas Tel 064 912 99 98“.

U situaciji kada je u Valjevu prosečna zarada daleko ispod iznosa prosečne potrošake korpe za tročlanu porodicu, dolazak prinove ozbiljno je pitanje mogućnosti. Pomoć koju bi država trebala da omogući , a u cilju povećanja nataliteta nije ono što zaista omogućava da jedno dete bar u tim najranijim danima bude i odgajeno. Svaka mama za svoje dete učinila bi bilo šta, a ova buduća mama računa na Valjevce na čijim tavanima ili u čijim podrumima stoje sačuvane stvari njihove dece. Ona zapravo računa na one koji penzioneru u redu ispred sebe rado kupe hleb, detetu koje prosi na ulici daju koji dinar.

U Valjevu je do sada održano nekoliko humanitarnih akcija koje su zapravo alarmirale javnost, ali je sa druge strane u Valjevu vidjena i prodaja bajatog hleba, bombona na komad. Tome prkosi obaveštenje na ćevabdžinici Bucko da gladni ne moraju da plate.

Statistika je porazna pa ukazuje da  sve manje empatije postoji medju ljudima i odavno nismo medju onim gradjanima koji vode računa jedni o drugima, najčešće je u svemu zadovoljena forma, dok suština izostaje.

Sad kad Gradska uprava iz budžeta izdvaja osam miliona i kupuje 37 tona goriva kako bi se vozili po Valjevu , možemo se  jedino nadati da u gradu još ima onih koji nisu neosetljivi na probleme drugih i oni koji sem sebe i sopstvene koristi , vide i one koji nemaju izlaz u inostranstvu, a nemaju način da u Srbiji pristojno žive.

Iz oglasa se ne može tačno zaključiti kada beba stiže, ne traži se novac već konkretna pomoć u stvarima, ali se po molbi da je situacija hitna, može zaključiti da ćemo uskoro, vrlo brzo, dobiti novog Valjevca ili Valjevku. Sad, da li smo sppremni da shvatimo da je svaki početak važan, a najvažiji onaj životni?

5 comments on “U Valjevu trudnica oglasom traži opremu za bebu

 1. Bez reci

  Valjevska bahata, nesposobna, bezosecajna vlasti-SRAM TE BILO!!!! Koliko vama, na vrhu, treba para, kuca, automobila, kafanskih provda??! Jeste li srecni, sa svim privilegijama na racun siromasnog naroda??!!! Ako jeste- neka vam je alal! Mozda ce, nekad, neko vas, dati isti ovakav oglas? Mislite li o tome???!

  Reply
 2. Djevrek

  Sad će zabrinuti Radojica iz Tubića da reši situaciju i da se slika u novine i da izađe na televizor.

  Reply
 3. Kumić Andra

  E moji gadovi politički do čega ste doveli gradjane zapošljavajući nesposobne kumove prijateljice i kupovinom diloma. Ovo je slika svih političkih likkva u valjevu njihov obraz njihovo vaspitanje kkje su od oca i majke nasledili.SRAM VAS BILO bitno je da vaša deca prinatelji imaju a majka za bebu nema.

  Reply
 4. Novi dan

  Radikali i solidarnost – to ne ide zajedno. Bitno je da se ima za bajadere i nes -kafu, automobile, kafanske ruckove, a za narod, nema veze. Ogrezli ste u korupciji, kriminalu, laznim diplomama i znajte da sve to neko gleda. Nicija nije gorela do veka pa nece ni vasa. Ovakav oglas je sramota za sve, ali vi nemate obraz . Mozda je po vama i ovo napisala opozicija !!!!!

  Reply
 5. Milica

  Nadam se da cemo svi koji smo komentarisali naci nacina da posaljemo pomoc za mamu i bebu, Valjevku😀

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.