Sastanak menadžmenta Gorenja sa sindikatima u ponedeljak

Kako Vamedia ssaznaje menadžment fabrike Gorenje će u ponedeljak održati sastanak sa predstavnicima sindikata u ovoj fabrici koji su za isti dan već ranije najavili početak štrajka. Razlog za štrajk su prvenstveno neisplaćni putni troškovi zaposlenima , isplata razlike , ali i dela pripadajućeg regresa.

Da li će najavljeni štrajk u Gorenju biti i realizovan biće poznato u ponedeljak kada će se predstavnici sindikata sastati sa menadžmentom fabrike, kada će se menadžment  i oglasiti po pitanju štrajka.

Sindikati u Gorenju za ponedeljak su i najavili štrajk zaposlenih u periodu izmedju 12 i 16h , a razlozi za štrajk koje su naveli su :  isplatu putnih troškova za sve zaposlene koji nisu imali obračunate putne troškove za period od 1. jula 2016. do 31. decembra 2018. godine sa zateznom kamatom,  isplatu naknade za uslove rada u visini od 5.000 dinara neto i isplata razlike u platama za sve zaposlene  koji na to imaju pravo.

Zaposleni takodje traže I povećanje zarade u visii od 15%, regres u visini od 12 000 dinara I restoran za ishranu zaposlenih.

Najavljeni štrajk u Gorenju drugi je po redu u ovoj godini . Nakon prethodne najave takodje je organizovan sastanak sa rukovodstvom kada je potpisan I novi sporazum sa sindikatima .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.