Novac iz Vidraka za staro društvo

Iako JKP Vidrak od gradjana Valjeva naplaćuje uslugu održavanja grobnog mesta i groblja u celini , za posao uklanjanja nekoliko stabala angažovao je privatnu frmu kojoj se ta usluga plaća pae stotina hiljada dinara. Ista privatna firma angažovala je dvojicu radnika Vidraka ma odmoru, da taj posao i odradi. Iza celog posla po dostupnim informacijama stoji prijatelljstvo još iz vremena SPO-a.

Po važećem , objavljenom cenovniku usluga JKP Vidrak zkup grobnog mesta i održavanje groblja u celini od gradjana Valjeva (zakupaca) se naplaćuje 515 dinara godišnje sa PDV. U kasu Vidraka od ovih usluga slije se pozamašna cifra na godišnjem nivou .

Samo preduzeće u opisu posla ima upravo usluge koje i naplaćuje, izmedju ostalog to je i održavanje groblja.

Za potrebe uklanjanja desetak stabala JKP Vidrak je angažovao firmu Valis plus inženjering DOO Valjevo ogranak konačište Valis. Ovu uslugu javno preduzeće čiji je posao da ukloni stabla jer je tu uslugu naplatilo od gradjana pomenutoj privatnoj firmi platiće  po saznanjima Vamedie, pae stotina hiljada dinara. 

Za ceo slučaj se verovatno ne bi ni saznalo da pojedini radnici JKP Vidrak nisu progovorili o činjenici da neke njihove kolege na odmoru rade za ovu privatnu firmu na groblju. Misleći da je to po zakonu moguće, neki od njih glasno su tražili ista prava za ubuduće.

Ipak zakon o radu pa i potpisani ugovor sa preduzećem jasno govore da je ovo posao za inspekciju rada jer ovakav posao za vreme boravka na odmoru koji matično preduzeće plaća nije dozvoljen i smatra se radom na crno.

Shodno visini zarada u Vidraku, koja korespondira sa minimalcem, jasno je zašto su odredjeni radnici pristali na kršenje zakona. Ali i dalje nije jasno zašto je JKP Vidrak naplatio uslugu od gradjana Valjeva, a potom angažovao privatnika da posao za Vidrak odradi?

Kako se može videti u Agenciji za privredne registre firma  Valis plus inženjering DOO Valjevo registrovana je u Valjevu 2015 godine na ime vlasnika Slobodana Nedeljkovića, a ubrzo prelazi u vlasništvo Zogović Pavla . Prvobitno registrovana za gradjevinsku delatnost promenom dobija delatnost 5520 Odmarališta i slični objekti za kraći boravak. Konačno menja i poslovno ime u  VALIS PLUS INŽENJERING DOO VALJEVO OGRANAK KONAČIŠTE VALIS sa sedištem u UL. Jovana Popovića 2D , sprat 23000 , Zrenjanin , Srbija.

Da li su  prijateljske veze odradile ceo posao?

Kako se za ceo slučaj angažovanja Vidrakovih radnika saznalo vrlo brzo , izvori Vamedie navode da je zbog toga održan i hitan sastanak u kabinetu gradonačelnika, ali na sastanku nije bio prisutan Zogović već Slobodan Nedeljković. Zanimljivo je da je Nedeljković vidjen i na poslovima oko Šeste škole, ali i sanaciji ulice Kneza Jovice. Ni na jednoj od ove dve lokacije za Zogovića niko nije čuo. Valjevskoj javnosti Nedeljković je poznat iz vremena SPO-a, kao jedan od finansijera ove partije u Valjevu, ali i investitor zgrade u Karadjordjevoj ulici. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović vrlo često u javnim nastupima pominje svoj angažman u SPO-u pa i odredjene ljude iz tog vremena, medju njima i Nedeljkovića.

6 comments on “Novac iz Vidraka za staro društvo

 1. Bruka

  Ovo je najsladja lova,nikakvog posla niti ulaganja a naplaćuju kako hoće.Skuplja grobarina od kirije

  Reply
 2. Mali Radojica

  Ko ce kome ako nece svoj svome….Prvo Musa, Kraljevicu Marku, a onda Kraljevic Marko, Slobodanu Nedeljkovicu „Musi“…

  Reply
 3. Goran Markovic

  Ko je na celu organizovane mafije iz sive zgrade u Valjevu neka prati tendere , nabavke i one ,,hrabre, sto podstrekuju ove da podpisuju?Zasto Tuzilastvo cuti ? Sta je sa goricom Bozic BEMAKO ?

  Reply
 4. Veljaborac

  Musa i Fazan ojadise Vidrak,sta radi policija i tuzilastvo hoce li ko odgovarati?

  Reply
 5. kpz

  Počeli kao komunisti,ne može biti funkcioner ako nije bio u zatvoru ili nije prevarant

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.