KK Metalac u „beton ligi“

Kako je Vamedia već izveštavala za valjevski KK Metalac stigli su neslavni dani. Po svemu sudeći ovaj klub, nekada ponos Valjeva, nalazi se na ivici propasti i kandidat je za igranje u tzv „beton ligi“, ukoliko se nekakvo čudo ne desi. 

konferencija za medije 3.februar 2018.godine

Vreme za KK Metalac nije nešto na šta može da računa , s obzirom da je prvi septembar kao rok za dobijanje dozvole za rad već istekao. Račun ovog kluba u blokadi je od 20. juna 2019. godine , a ukupna dugovanja iznose oko 105 000 evra. Za sada je pod ugovorom samo jedan igrač, struja je isključena, ugovori za tehničko osoblje istekli i plate nema.

Prema završnom računu za 2018, budžet kluba je iznosio 27 miliona dinara od kojih je 15 miliona pristiglo iz gradske kase. Kako klub nije opravdao po zakonu 1,5 miliona dinara nije ispunio uslov ni za dobijanje sredstava od grada ove godine. Rešenje je nadjeno u vraćanju u budžet grada 1,5 miliona nakon čega je grad Metalcu opredelio 5,4 miliona dinara. Shodno dugovima, nedovoljno za bilo šta.

Bez dozvole za rad Metalac prelazi u dva ranga niže takmičenje pa bi se mogao naći u Prvoj srpskoj ligi.  Upućeni u prilike Metalca otvoreno se pitaju da li će novca biti uopšte i za taj rang takmičenja?

konferencija za medije 3.februar 2018.god

KK Metalac punio je Halu sportova i na megdan u Valjevo dovodio zvučna imena nekada jugoslovenske, potom srpske košarke, ali i evropske. Sve to čini se nije bilo dovoljno da ovaj klub ostane i opstane. Ideje o tome kako i kuda u proteklim godinama davali su brojni , a sada u trenutku kada se klub gotovo gasi, od svih imena ostale su samo slike i izjave koje su novinari zabeležili.

screenshot -razmena poklona na konferenciji 3.februara 2018.god

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović ponosni je vlasnik dresa Metalca sa brojem 12 specijalno uradjenom za njega i dobijenom kao poklon od kluba, a dok su pojedini mediji, medju kojima i Vamedija, ukazivali na probleme u ovom klubu, takvi napisi od strane vlasti ocenjivani su kao zluradi i verovali ili ne , upereni protiv vlasti. U svemu tražio se odgovor na prosto pitanje – Da li nam je potreban profesionalni košarkaški klub i ako jeste šta nam je potrebno da ga imamo?

Grad je konačno odgovorio.

9 comments on “KK Metalac u „beton ligi“

 1. Kosarkaš bivši

  Lečite desu SMS porukama a za sport dajete stotine hiljade evra, a kvalitet sporta nikakav. Kome je potrebna ova priča u nedostatku tendera da se još.para promulja.

  Reply
 2. Dragan

  Isto je sa Vaterpolo klubom koji jos nosi naziv Valjevo. Silni milioni i nista. Veliki entuziasti i sportski radnici. Gde su sad?

  Reply
 3. dedagaga

  Prilično je neumesno porediti nekadašnji i sadašnji sport uopšte. KK Metalac, FK Budićnost i drugi “ligaši” biće ponovo valjevski samo ako se preregistruju u škole sporta koje bi o trošku budžeta, a ne roditelja, podizale talente i za profesionalni sport u Srbiji. Sve ostalo je prazna priča i lament nad prošlim vremenima koja i nisu bila samo naša.

  Reply
 4. Jelica Osecanka

  Djole Milanovic doveo bokserski klub do zlata i prvaka drzave.
  Boba Gvozdenovic doveo kosarkaski klub do soder lige.
  Doduse dosta mu je pomogao sportski inspektor Borko Aleksic koji je strucnjak za sve,a najvise mutne radnje…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.