Zajedničke filmske radionice za srednjoškolce iz Kolubarskog okruga i Crne Gore

Udruženje građana Valjevska kulturna mreža VAKUM iz Valjeva i NVO Ja djelujem – OJQ Unë veproj – NGO iACT iz Ulcinja objavili su zajednički poziv srednjoškolcima iz Kolubarskog okruga i Crne Gore za učešće na radionicama o kratkom igranom filmu u okviru SeaVa Youth projekta.
Ciljevi ovog projekta podržanog od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih (www.rycowb.org) su edukacija mladih u oblasti filmskog stvaralaštva i podsticanje razvoja interkulturalnog dijaloga mladih sa različitih geografskih područja u regionu Zapadnog Balkana.


Prva filmska radionica održava se u Ulcinju od 19 – 22. septembra u okviru festivala Seanema, a druga u Valjevu od 12 – 15. decembra 2019. godine u okviru festivala Valjevski filmski susreti. Od svih učesnika se očekuje da prisustvuju na radionicama u oba grada.
Učesnici radionica će, pored učenja o svim fazama rada na realizaciji jednog filmskog ostvarenja i njegovom marketingu i distribuciji biti u prilici da uz pomoć mentora zajednički kreiraju dva kratka igrana filma od kojih će drugi, rađen na radionici u Valjevu, biti nastavak prvog, snimljenog na radionici u Ulcinju. Na kraju druge radionice polaznicima će biti uručene diplome.
Putni troškovi kao i troškovi smeštaja i hrane biće pokriveni svim
polaznicima.

Učesnici iz Srbije se mogu prijaviti popunjavanjem aplikacionog formulara koji se nalazi na linku: https://bit.ly/2zeG44s.
Konkurs je otvoren do 4.septembra.
Za više informacija o konkursu možete posetiti FB stranicu Seava Youth ili pisati na mejl vakum.valjevo@gmail.com.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.