Žetva zlatnih medalja Biciklističkog kluba “ Sputnjik” Valjevo

U subotu je održana Velika nagrada Spartaka u Subotici koja se bodovala za drumski KUP Srbije. Od biciklista Valjevskog Sputnjika, na postolju se  našla Tara Čulić koja je donela prvu pobedu u dresu novog kluba kojem je pristupila proteklih dana  i to u konkurenciji mlađih poletarki do 11 godina. U konkurenciji mlađih kadeta Angelovski Igor je i pored pada u drugom krugu uspeo da završi trku i osvoji peto mesto, Borislav Đurić je bio sedmi, a Valja Maksimović deseti, što je sve u ukupnom zbiru donelo drugo mesto za BK Sputnjik u ekipnoj konkurenciji.

 U nedelju je na Stražilovu održan MTB Kup Srbije i na ovom takmičenju BK „SPutnjik“ je osvojio tri prva, jedno drugo i jedno četvro mesto. Izuzetnim vožnjama, solo na cilj sa velikom prednošću ispred drugih do zlatne medalje stigli su Tara Čući za mlađe poletarke i Bogdan Angelovski za mlađe kadete kojem je ovo prva MTB pobeda u karijeri. Uspeh valjevskog kluba upotpunio je Borislav Đurić osvjanjem drugog mesta i Vanja Maksimović koji je bio četvrti. u ekipnoj konkurenciji BK Sputnjik osvojio je prvo mesto  i nakon pola sezone u generalnim pojedinačnim i timskim plasmanima je u trkama za pobedu što bi bio veliki uspeh za ovaj klub koji u ovoj sezoni ostvaruje najbolje rezultate u svojih 24 godine rada i postojanja.

Sledećeg vikenda voze se državna prvenstva u drumskoj i vožnji na hronometar gde se očekuje potvrda dobre forme i osvajanje medalja što bi bila kruna ove sezone.

ZORAN JELIĆ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.