Lidl dolazi u Valjevo

      4 коментара на Lidl dolazi u Valjevo

Nakon što je u Srbiji u prošloj godini trgovački lanac Lidl otvorio svoja prodajna mesta, 16 trgovina u 12 gradova u Srbiji po najnovijim informacijama Lidl bi mogao vrlo brzo biti otvoren u Valjevu. Ako se za sada nezvanične informacije obistine, Lidl će biti pozicioniran pored Zavoda za zapošljavanje.

Priča o dolasku tgovačkog lanca sa pristupačnim cenama za potrošače Lidla u Valjevo traje od 2012. godine. Ubrzo nakon dolaska Rode i Interexa koji je kasnije zatvorio svoj prodajni objekat, Valjevci su mogli da čuju da nameru da svoj prodajni objekat otvori u Valjevu ima i nemački trgovinski lanac Lidl.

Za potrebe otvaranja takvog objekta Lidl je  svojevremeno kupio parcelu od 57 ari na zapadnoj kapiji Krušika, ali se sam prostor ipak pokazao kao nedovoljan za postavljanje prodajnog objekta po standardima njihove kompanije. Dokupljivanje neophodnog zemljišta nije bilo moguće godinama. Takodje, u medjuvremenu, postojala je informacija u javnosti da je Lidl bio zainteresovan za parcelu na kojoj je svojevremeno bio stari SUP, ali se nakon toga o dolasku Lidla ništa više nije čulo s obzirom da je parcela u privatnom vlasništvu pa je tada nezvanično objašnjenje bilo da dogovora nije bilo zbog novca.

Po poslednjim informacijama Lidl u Valjevu kupuje stari Divin magacin koji se nalazi pored Zavoda za zapošljavanje, a  u vlasništvu je  Saše Kneževića, koji je svojevremeno kupio sve objekte Dive u Valjevu.

Da bi ova informacija mogla biti tačna navodi I čiinjenica da je grad pokrenuo postupak izmene plana regulacije I izmene režima saobraćaja predvidjenog ranijim planom.

Lidl je trgovina koju odlikuju niže cene artikala, a ostaće upamćena jagma za pilićima koji su se prodavali u beogradskom lidlu na dan otvaranja čija je cena za 1 kg bila 119 dinara. Informacija vezana za ovu trgovinu koja je nakon toga objavljena bila je da je Lidl uveo skeniranje računa za parkirane automobile kako bi parking mogli koristiti samo kupci.

U Valjevu već postoje velike trgovine kao što su Roda, Idea, Aman, ali I dve velike valjevske trgovine Europrom I Žinasa. 

Ovaj lanac u Valjevu e izvesno zaposliti jedan mali broj ljudi, kakve će biti cene ostaje da se lično uverimo, ali podjednako ostaje I činjenica da Lidl nije investicija koja upošljava bar 1000 gradjana. S obzirom na siromaštvo u Valjevu ovakav objekat mogao bi biti vrlo posećen, a na za sada nezvanične informacije, da bi gradsko rukovodstvo otvaranje ovakvog objekta moglo da predstavi kao značajan dogadjaj, senku baca činjenica da Lidl ne ulaže u Valjevo već novac odnosi van Srbije.

S.V.   

4 comments on “Lidl dolazi u Valjevo

  1. Laki

    Mislio sam dolazi proizvodnja neka u nas grad, kad ono opet trgovina… Ali sam se zajebao?Zakonom zabraniti do daljnjeg otvaranje usluznih delatnosti a sufinansirati poljoprivredu beskamatno i proizvodnju !

    Reply
  2. JECA

    Naravno da nam oni nedostaju, da nas vise lokalne radnje ne deru. Gde nose novac, bas me briga neka misli onaj ko gubi i nece da se odtekne marze od.100 posto.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.