KUD „Kosta Abrašević“ učesnik Vidvdanskog sabora u Zvorniku

KUD „Kosta Abrašević“ proteklog vikenda učestvovao je na „Vidovdanskom saboru“ u Zvorniku. Nastup  sedam folklornih ansambala pratio je veliki broj gradjana Zvornika i okoline.

Već godinama unazad grad Zvornik u nedelji u kojoj se obeležava Vidovdan organizuje „Vidovdanski sabor“ koji tradicionalno okuplja kulturno umetnička društva iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Srbije, Makedonije i drugih zemalja u okruženju. Ove godine gost učesnik na Saboru bilo je KUD „Kosta Abrašević iz Valjeva.

Nakon defilea ulicama Zvornika , seniorski ansambl ovog društva izveo je koreografiju Valjevca Vladimira Spasojevića „Igre iz jugoistočne Srbije“ dok je duet Bojana Belušević i Irena Petrović otpevao pesmu „Izgrejala sjajna mesečina“, a solista na fruli Nemanja Stojanović uz pratnju orkestra izveo kompozicije „Kolubarka“ i „Boričko kolo“.

Dobri domaćini za Valjevce su organizovali obilazak grada Zvornika i tvrdjave iznad samog grada pri čemu su naši ffolkloraši imali priliku da saznaju ponešto o istoriji ovog grada.

KUD „Kosta Abrašević“ samo u 2019. godini do sada je zabeležio četiri festivalska nastupa na kojima su učestvovale različite sekcije društva. Abrašević već u julu očekuju nastupi u Rumuniji, a u avgustu u Grčkoj. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.