INTREMEDIC SAVET: Raznovrsnom i izbalansiranom ishranom protiv tegoba želudca

U prethodnom Intermedic zdravstvenom savetu govorili smo o tegobama kod velikog broja pacijenata gornjeg dela digestivnog trakta, a danas vam donosimo savet kako raznovrsnom ishranom preventivno sprečiti pojave gorušice, bolova u predelu želuca ili nadutosti trbuha.

„Ishrana, kako bi se reklo medicinski, treba da bude i kvantitativno i kvalitativno izbalansirana. U principu, treba da budu zastupljeni protetini, masti i ugljeni hidrati, uz ostale mineralne materije i oligo elemente. Ishrana, dakle, treba da bude mešovita i zbog opšteg zdravlja da se bazira više na voću i povrću“, kaže dr Radoje Petrović iz Poliklinike Intermedic.

S druge strane, kod pacijenata koji imaju pomenute tegobe nekada voće ne godi.

„U tom slučaju, savetuje se unošenje voća u vidu kompota ili na primer ceđeni sokovi, jer se tako eliminiše višak celuloze koji postoji u svežem voću. Od hrane najbolje je jesti bareno i kuvano i to je opšti zdravstveni stav. Naravno, umereno i podeljeno u više obroka, mada je generalno nekada najbolja terapija i preventiva ona koju sam pacijent sebi može dati – da posluša sopstveni želudac i iz ishrane izbaci ono što mu ne godi“, savetuje dr Radoje Petrović.

Poliklinika Intermedic iz Valjeva zapošljava tim lekara sa iskustvom koji vodi računa o Vašem zdravlju. Savremena oprema i visokokvalifikovani kadar koji zapošljavamo garant su kvaliteta usluge: Pregledi specijalista; Pregledi za zapošljavanje; Periodicni pregledi radnika;  Pregledi sportista; Ultrazvuk štitaste žlezde i mekih tkiva vrata; Ultrazvuk dojke; Ultrazvuk srca sa doplerom; Ultrazvuk krvnih sudova vrata i nogu; Ultrazvuk jetre, žučne kese, pankreasa, slezine, bubrega, mokraćne bešike, prostate i trbušne aorte; Endoskopski pregledi jednjaka, želudca, dvanaestopalačnog creva, pregled završnog dela debelog creva i celog debelog creva (bez i sa anestezijom); EKG; Praćenje rada srca i krvnog pritiska za 24 časa (holter); Test fizičkim opterećenjem; Rendgen; Laboratorijski pregled krvi i mokraće i bakteriološke analize.

Poliklinika Intermedic se nalazi u ulici Vlade Danilovića 19, a brojevi telefona su: 014/291-358 i 014/291-359.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.