Igre bez granica za decu sa smetnjama u razvoju

Igre bez granica su tradicionalna manifestacija za decu sa smetnjama u razvoju koja okupi oko sto dece koja žive u institucijama na teritoriji cele Srbije.Organizacija Mali Veliki ljudi iz Beograda već 15 godina uspešno okuplja decu koja retko imaju priliku da se međusobno druže, kroz neobično osmišljen program, kombinaciju sportskih I zabavnih aktivnosti.

Program Igara bez granica se sastoji iz posebno pripremljenih i prilagođenih takmičarskih igara, zabavnog programa (pozorišna predstava, mađioničar, karaoke) u trenucima odmora i proglašenja pobednika uz podelu pehara i medalja.

Sportske aktivnosti za decu ometenu u razvoju veoma su važne za njihovu potpunu habilitaciju, samostalnost ili mobilnost.

Prilagođena sportska aktivnost pozitivno utiče na resocijalizaciju i habilitaciju dece i mladih ometenih u razvoju, a sportski uspesi kao i samo učestvovanje u sportskim takmičenjima daju im podsticaj i veru u vlastite sposobnosti, a time i bogatiji, potpuniji, kvalitetniji život.

Izvođenje dece iz domova, razvijanje takmičarskog duha, ublažavanje traumatskog iskustva i spektakl ciljevi su ovogodišnjih Igara bez granica, na kojima su  ove godine učestvovala i deca sa smetnjama u razvoju iz Valjeva.

Ove godine prvi put učestvuje ekipa iz Dnevnog boravka za decu, omladinu I odrasle osobe sa smetnjama u razvoju iz Valjeva.Njih desetoro, u pratnji zaposlenih takmičili su se I osvojili medalje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.