Drift trke Valjevo 2019

Zajedno sa  Auto Tjuning Klubom, Tjuning Stajling klubom i Gradom Valjevom  22. juna i 23. juna 2019. na stazi ispred istočne kapije „Krušika“ u Valjevu biće organizovana  sportsko-turističku manifestacija pod nazivom: „DRIFT TRKE VALjEVO 2019“ , na kojoj će vozači iz raznih evropskih zemalja, pokazati svoje umeće u bočnom klizanju automobila poznatijem kao DRIFT.

Takmičenje se organizuje  u okviru domaćeg SDC (Serbian Drift Championship) šampionata i druge runde regionalne drift serije „Day of Champions“.

U ovoj nesvakidašnjoj formi auto sporta učestvovaće tridesetak driftera iz Grčke, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Mađarske  i Srbije. Sama staza ima  kvalitetan asfalt i sastoji se iz jednog dužeg pravca koji je pogodan za startna ubrzanja i nekoliko kombinacija otšrijih krivina za duele u tvin driftu.
Sudije će ocenjivati brzinu kojom se ulazi u krivinu, ugao zaokreta, kontrolu vozila u ekstremnim uslovima, blizinu prilaska repernim čunjevima i opšti utisak.
Ljubiteljima brzine i adrenalina uz trke posebno interesantne biće i: vožnje u drift taksiju, tjuning stajling izložba, atraktivne vožnje motocikala i zabavni deo programa o kome će brinuti nekoliko DJ-eva i plesnih grupa.
 
Auto tjuning, Tjuning Stajling klub i Grad Valjevo su preuzeli inicijativu da sprovedu akciju pod sloganom „BUDI BEZBEDAN VOZI SIGURNO!“ sa željom da mlade ljude odvoje od štetnih uticaja i da njihovo interesovanje bude bavljenje auto sportom. U tome se jedino može uspeti stalnom edukacijom, obukom i činjenicom da jedino mesto za trke mogu da budu obezbeđeni trkački poligoni, karting i auto staze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.