Čiste kadrove SPS, a odbornici ne znaju?

Iako SNS u Skupštini grada nema više apsolutnu većinu od 26 odbornika i zapravo većinu daje koalicioni partner SPS, smene u kadrovskim komisijama na poslednjoj sednici Skupštine nesumnjivo pokazuju kakav je zapravo poredak unutar koalicije. Pojedini odbornici SPS-a za Vamediu kažu da nisu ni znali šta se nalazi u kadrovskim pitanjima pa je tako Ivan Živanović glasao za smenu svog brata Pantelije Živanovića, a da to nije ni znao.

Od samog početka i formiranja nove koalicije u Valjevu uprkos potpisanom koalicionom sporazumu SPS nije dobio ono što je dogovoreno. Shodno dešavanjima u protekle tri godine više je nego vidljivo da je veććinski koalicioni partner „na  kašičicu“ izlazio u susret koalicionom partneru. Poslednja sednica Skupštine grada nedvosmisleno je pokazala da su kadrovi SPS-a lako smenjivi i zamenjivi kadrovima Srpske napredne stranke, a da sami odborici SPS-a i dalje daju većinu u Skupštini.

Naime, Skupština grada je na predlog Kadrovske komisije smenila člana Nadzornog odbora JKP Polet Panteliju Živanovića i na njegovo mesto postavila Djordja Jovančića lice zaposleno u Gradskoj upravi u kojoj je radni angažman započeo kao član kabineta gradonačelnika, a od marta ove godine Jovančić je zaposlen u statusu na neodredjeno na mestu komunalnog inspektora.   Valjevskoj javnosti je pominjan i u slučajevima vezanim za neostvareno putovanje za Portugaliju sa tadašnjim KUD Abrašević. Skupština je ranije na mesto predsednika UO Polet postavila Milicu Dasović pa se dodavanjem i drugog člana NO iz redova SNS može smatrati da je SNS apsolutno preuzeo rukovodjenje ovim preduzećem.

Zanimljivo je da u razgovoru za Vamediu pojedini odbornici SPS tvrde da nisu znali da su takme smene na kadrovskim pitanjima. „Pa evo Ivan je čovek glasao za smenu svog brata. Bio je u šoku kada je posle sednice to saznao. Ako ništa bar bi bio uzdržan. Niko nam to nije rekao. Pitali smo Radojičića da li je znao za ovo , rekao je da nije znao“, navodi sagovornik Vamedie iz odborničkih redova SPS.

Skupština grada na poslednjoj sednici razrešila je Dragana Grujičića odbornika SPS-a u članstvu Saveta stalne manifestacije Tešnjarske večeri i na njegovo mesto imenovala Nikolu Radojičića aktuelnog pomoćnika gradonačelnika koji je u koaliciju ušao zahvaljujući prethodnom predizbornom ulasku njegove partije URS u SPS. Radojičić je najpre bio član Gradskog veća, a potom postavljen na mesto pomoćnika. Radojičić je istovremeno i lice koje je angažovano u Radnoj grupi za praćenje javnih nabavki sa podebelom godišnjom apanažom za taj angažman. „Ne znam koliko SPS računa na Radojičića , ali svi u upravi znaju kako on funkcioniše. Više je u SNS nego u SPS, to vam svako može reći i bespogovorno sprovodi i izvršava naredjenja gradonačelnika. Bio je zadužen koliko znam da u ime svoje partije valjda SPS, kontroliše zapošljavanje njihovih mladih kadrova, naravno to nikada nije radio i mladi tamo to znaju, ako mislite da je on SPS vi tako napišite“, kaže izvor Vamedie, blizak vrhu SNS-a.

Skupština grada takodje je razrešila i Marka Živanovića još uvek člana Gradskog veća sa mesta čana Saveta manifestacije Seoske olimpijske igre i na njegovo mesto postavila Miodraga Lazića, lice koje je u Skupštinu ušlo kao odbornik PUPS-a, na kvoti SNS-a, a potom prešao u Srpsku naprednu stranku. Živanović je sdruge strane u izbore ušao kao koalicioni partner SPS-a sa svojim Udruženjem Novosrbijanci koje u Skupštini grada ima dva odbornika.  Živanović je na mesto neplaćenog člana Veća došao na predlog SPS-a . „ Pa on je nepodoban. To svi znaju. Gradonačelnik je nekoliko puta do sada imao nameru da ga smeni, ali ga je uvek ometalo nešto u njegovoj partiji. Ne znam možda je to sledeće“, navodi sagovornik Vamedie iz redova SNS.

Kako Vamedia saznaje ove smene samo su demonstracija šta se može dogoditi ukoliko bi neko iz redova SPS-a imao svoje mišljenje. „ Vi pišete da SNS nema većinu i to je u redu na papiru, ali postoje dva ili tri odbornika u redovima SPS koji će uvek dati kvorum, uvek glasati . Vi sad recite da to niste videli, ali uzzmite snimke, pogledajte malo bolje. Jedan dobar deo odornika je namiren , ostali nisu bitni , došli ne došli. Nema tu problema, niko se ne buni, kažem Vam – Para vrti gde burgija neće, i poslići,  a vi pišite šta hoćete,“ bio je konkretan sagovornik Vamedie .

S.V.

10 comments on “Čiste kadrove SPS, a odbornici ne znaju?

 1. dance

  Toliko o tome da odbornici uopste znaju sta rade i da citaju materijale. Dizu ruke kao prostitutka noge i glasaju. I jos treba da mi bude zao takvih.

  Reply
 2. dedagaga

  „Скупштина града на последњој седници …“, ех, кад би им то била последња седница …

  Reply
 3. Emilija

  Konacno da se pokaze pravo lice gradske vlasti. SPS je jasno pokazala da joj je,posto poto bitna vlast pa makar da ih naprednjaci pljunu u oci. Hoce da su vlast a I skupstinu vodi Kaplar koji je ocigkedno,SNS kadar. цензурисано. Pa on je hapsen,zasto. Sto je lep I mlad? E sto mi je drago sto su,svi do jednog dobili ono sto su trazili. Marko struja,Zivanovici. Boze,gde zivimo. Niko nije tu sto su ga gradjani izabrali. Pa obujmo patike I da ih jurimo.

  Reply
 4. Boško Milosavljević

  Koje je ono poređenje sa dizanjem ruku i sa prostitutkom u prvom komentaru, pa Ti se, draga urednice, po meni, sa pravom zalažeš za dostojanstvo žena, a ovamo objavljuješ komentar koji vređa žene. Zar je dizanje ruku odbornika moralo da se poredi tako kako ga je poredio prvi komentator, zar nije moglo sa nečim drugim, nisam ja puritanac ili nešto slično, žene koje prodaju svoje telo su za žaljenje i pomoć, a ne da nekome služe kao argument, stilska figura, u nekom nadgornjavanju. Zato, poštovana urednice, budi pažljivija, pokaži na svakom mestu i na svaki način kako ti je stalo do dostojanstva žena.

  Reply
  1. Goran Markovic

   Bosko Milosvaljevicu , postoje razne vrste prostitucija pa jedna od njih je i politicka , tako da nema zamerki na pustanje komentara , jer novinarake su na nagrublji nacin vredajne kao ,zene , majke , setre, supruge , kume , drugarice i kao profesionalke u svom poslu. Zar trerba reci da bandi Vlajevskoj je sve dopusteno a mi svi da cutimo , nema CUTANJA , jer ova bagra mora da polozi racune , jel ovojbagri mora da se otkaze gostoprinstvo u Valjevu , koj aje uzjahla Valjevo , koja preti , laze , krade i da bi nekoga ucutkali oni se bahate , ali zabortavili su ovi poput onog Mjadaka da je ovo Valjevo i da se nece dozvoliti ovako ponasanje , sta znaci sto se neki Klonfer smeje izigrava nekog lika , da to prolazi .NE VISE . mozda kod onih koje laze , maze izigrva klovna koji se semeje po ulici tako da ga cujes na drugoj strani i ulice ili mozda mor ajos da ide u Brankovinu Osnovnu skolu da uci ?Naravno da je dno dna od Odbornika koji dizu ruke i iz ne znanja i nekih benefita koji ce da prodju , al kako proci pored gradjana , komsija jel da sagnete glavu kao nojevi sramote da neko upravlja vasim umom ,da ne stanete u zastitu onoga ko se blati , vrdja , da ne stanete u zastitu Odbornika Radovica dok neki Majdak vredja kolegu Radovica nazivajuci ga majmunom ,, pa svi na lecenej kod Snezane Marjanovic da vma da neku terapiju jer to ko dozvoli -cuti samo mogu da sumnjam da niste bas pri vasoj pameti.Zato mars svi iz tih ususkanih vasih odaja u sivoj zgradi i jos malo kazacete kako ste morali , a zbog cega to morate ?Zar mislite da ce to proci ..NE , politiku zaboravite i svaki vid vaseg ,,dobrocinstava ,, za narod isto to vazi i za Vece koji samo dizu ruke , pa ljudi svi pod Peti Puk da vama i nama bude lakse u opsanoj ste vi krivini koju necete moci da ispravite pa da se sada rodite .Bravo za tekst nema cutanaj i svi na PROTESTE , sada u Subotu od 19 i 30 , nemoj da lezite , sedite kuci ,imate porodice , imate vasu cast , moral koji neko pokusva da gazi ne dozvolimo toj bandi koja hara VaLJevom da se izivljavaju na nasim sugradjankam , gradjanima samo zato sto misle drugacije i samo bez straha.

   Reply
 5. ako

  I treba da ih sklanjaju,oni su svo ovo zlo zapatili još 90 tih godina.Da je sreće i pameti bilo bili bi zabranjeni.Mnogo zla su naneli ovom jadnom i napaćenom narodu

  Reply
 6. Brdjanac

  SPS služi samo da podiže ručice kad naprednjaci namignu.Kako mislite izaći na izbore kada zadnjuh godina nemavas nigde..Izadjite iz vlasti dostojanstveno,ili čekate da primite još koju platu,ili svesno za račun nekoga uništavate SPS ..Stranka je postala ko da imate jednog otbornika,tako vas gledaju na vas Naprednjaci..

  Reply
 7. Ististe...

  Socalisti dokleste došli,sami sebe smenjuju da neznate Vi dajete podršku gradonačelniku dase nelažemo…Mislite dase operete od svega sada nemože…Mesto dapreduzmete nešto korektno dabi ojačali stranku vi se ližete sa njima a vidite šta rade..

  Reply
 8. Komšija

  Živanoviću čitaj materijal za sledeće glasanje danbi glasao za svoju smenu,Brat smenuo brata ,dase ćovek prekrsti i levom i desnom rukom…Šta kaže bata ,na tvoju podršku jaku njemu…Štavam rade naprednjaci ,bolje niste zaslužili..

  Reply
 9. Caka

  Pa taj sps saradjuje sa svima koliko mi vidimo.Sps vidimo da saradjuje i sa novom Ds (starom MM) postavom,jure da zaposle iz ds i plus za cuveni fond casova.Bravo bravo bravo

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.