Trinaesti protest – „1 od 5“ miliona – Valjevo bez straha

I ovog petka, 10. maja od 19.30 časova, na Desankinom trgu okupiće se građani Valjeva. Posle skupa na kome će govoriti dr. Zoran Lutovac predsednik Demokratske stranke i Tamara Tripić,  prošetaćemo ulicama Karađorđevom, Pop Lukinom, Sinđelićevom, ponovo Karađorđevom do Gradskog Trga , još jednom pozivajući brojače glava da se hrabre brojem izašlih građana na ulice, smatrajući da  stotine  nezadovoljnih građana   na ulicama koji svakog petka šetaju predstavlja šačicu nezadovoljnih i ne sluteći koliko je zaista nezadovoljstvo u narodu! A narod još uvek trpi i ne želi da se izloži represiji ako javno iskaže svoje nezadovoljstvo i njihov broj na ulicama ne odslikava pravo stanje u našem gradu!

Demokratsko pravo da se izrazi nezadovoljstvo postojećim stanjem u našem gradu i državi na civilizovan način, protestnim okupljanjima, govorima i šetnjama, nisu razlog da se na beskrupulozan način koriste teške reči u političkoj borbi. To ne doprinosi dijalogu u društvu, saživotu i napretku naše sredine, već produbljuje podele, podstrekava mržnju i izaziva sukobe! Za svađu je potrebno dvoje, pa zato organizatori protesta #1od5miliona neće reći i uraditi ništa tako nisko, politički i ljudski nevaspitano. A građani će sigurno proceniti da li je jezik kojim izlaze u javnost prorežimski mediji i nosioci javne vlasti, prikladan i poželjan. Time, ali i rezultatima rada ne samo da nismo zadovoljni mi, građani, već ni predsednik Republike, koji gradsku vlast javno proziva zbog slabih rezultata!

O stanju u valjevskom javnom životu i istupima lokalnih vlastodržaca govori se u neverici i u emisijama na beogradskim medijima. O rezultatima rada svedoče nezadovoljni građani na svakom koraku, naročito kada prođu tek asfaltiranim ulicama, koje se urušavaju i propadaju!

I zato i ovog petka od 19.30 časova pozivamo vas da u protestu u Valjevu, još jednom pokažemo da nije sve idealno i sjajno u našem gradu, kako se prikazuje u skupo plaćenim intervjuima na televizijama i novinama!

1 comment on “Trinaesti protest – „1 od 5“ miliona – Valjevo bez straha

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.