SUBNOR: “Niko ne može da umanji zasluge”

Okružni odbor SUBNOR-a Kolubarskog okruga, poštujući zaključke sa sednice Predsedništva SUBNOR-a Srbije, raspravljao je o Nacrtu zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, o čemu je izdato sledeće saopštenje:


“U raspravi je jednoglasno konstatovano da zakon koji je predložen konačno daje borcima prava kao i omogućava da se status dodeli pravim borcima, ali nespojivo je da se daje status borca pripadnicima ravnogorskog pokreta koji su sarađivali sa okupatorom i načinili zločine sopstvenom narodu.
Posebno je značajno u nacrtu zakona što se SUBNOR-u dodeljuje ponovo status udruženja od posebnog značaja jer je za 70 godina trajanja pokazao svoju antifašističku i patriotsku pripadnost.
Predsedništvo je posebno analiziralo dosadašnje aktivnosti i istaklo da je više nego ikad potrebno raditi na jedinstvu i homogenosti naše organizacije. Odato je priznanje rukovodstvu SUBNOR-a Srbije i posebno predsedniku Dušanu Čukiću čiji je doprinos na popularisanju i uspešnom vođenju SUBNOR-a nemerljiv. Istaknuto je da se u narednom periodu veća pažnja mora posvetiti omasovljavanju organizacije i jačanju u sadašnjoj aktuelno-političkoj situaciji.

 Okružni odbor SUBNOR-a Kolubarskog okruga                  
 Predsednik
 Milorad Zarić”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.