Rešenje za ekipu i demokratu

Umesto 10 miliona dinara koliko je bilo predvidjeno budžetom Grada Valjeva, na konkursu za finansiranje projekata udruženja gradjana podeljeno blizu 17 miliona dinara.

Najviše novca dobila je Crkvena Opština Valjevo koja i nije udruženje već verska zajednica pa je njeno finansiranje u okviru ovog konkursa diskutabilno. Komisija je bila široke ruke  po pitanju gradonačelnikovih ljudi, a 300 000 dinara dodeljeno je Lokalnoj akcionoj grupi u kojoj je promena zakonskog zastupnika sa Željka Djukića DS na Nikolinu Jakovljević izvršena tri dana pred objavljivanje Rešenja komisije .

Čak 6,7 miliona više od predvidjenog,  gradonačenik Valjeva Slobodan Gvozdenović dodelio je udruženjima gradjana pa je konačni iznos porastao na  16 740 000 dinara. Kako je u budžetu grada koji je usvojila Skupština za ovaj konkurs bilo predvidjeno 10 miliona evidentno je da je izvršeno više aproprijacija kako bi bili zadovoljeni apetiti pojedinih učesnika konkursa.

Pristigle projekte razmatrala je i bodovala Komisija u sastavu: Milan Gajić predsednik Komisije, članovi: Mirko Kovačević, Miroslav Mandić, Nikola Radojičić i Ivan Beljić.

Kako Vamedia saznaje od učesnika konkursa bliskog kabinetu gradonačelnika pred komisiju je stigao papir sa opredeljenim ciframa dok je samoj Komisiji bilo ostavljeno da odlučuje o ostatku. Grad Valjevo je 25. aprila objavio Rešenje koje je potpisao gradonačelnik Valjeva Gvozdenović po kome je najviše novca 3 miliona dinara dobila Crkvena Opština Valjevo za “Crkveno graditeljstvo I duhovni razvoj”. Crkvena Opština Valjevo nije Udruženje gradjana već je verska zajednica deo je Srpske pravoslavne crkve pa je nerazumljivo po kom pravilniku je ovaj projekat crkve mogao biti finansiran na ovom konkursu.

Sa dva miliona dinara sledi “Medicinski starter” Unije mladih Evropa, Istraživačka stanica Petnica je za naučno obrazovne programe dobila million dinara.

Udruženje   “Zajedno do jednakosti” Beograd čiji je zakonski zastupnik Zorica Jelača  na ovom konkursu dobilo je million dinara. Sa opredeljenim  sredstvima na medijskom konkursu gde je konkurisala sa istim Udruženjem, ali I sa preduzećem  In netvork solutions, Jelača je kao zastupnik ovog Udruženja I pomenute firme  prihodovala ukupno 2,1 milion dinara iz budžeta Grada Valjeva za samo mesec dana.

Opšte udruženje privatnih preduzetnika Valjevo koje nismo uspeli da pronadjemo u registru Udruženja u APR-u dobilo je 700 000 dinara. Kako u registru nije moguće pronaći ovo udruženje pod navedenim nazivom nije moguće pronaći zakonskog zastupnika. Ipak ovo Udruženje pre par godina u Valjevu je organizovalo Gastro fest koji je održan samo dva puta, prvi put uz učešće gradjana dok je drugi put doživelo fijasko.

Grad Valjevo još jednom će izdvojiti novac za Udruženje za održivi razvoj Jablanica Valjevo  čiji je zakonski zastupnik Zoran Antić suprug direktorke Doma zdravlja Branke Antić, a ovoga puta radi se o iznosu od pola miliona dinara. Isto lice potpisaće I ugovor na 200 000 dinara koje je ovo Udruženje dobilo na konkursu za manifestacije grada Valjeva što praktično znači da će u jednom danu na račun Udruženja koje zastupa Antić biti uplaćeno 700 000 dinara. 

Na spisku je i Gradska organizacija invalida rada čiji je zastupnik Jasmina Belkhiri nekadašnja odbornica inače lice koje javnosti postalo poznato u slučaju podnošenja zahetva za gašenje KUD Abrašević, a na konkursu  za Udruženja opredlejeno im je 420 000 dinara.

U objavljenom Rešenju moguće je pronaći još interesantnih zakonskih zastupnika: https://valjevo.rs/Dokumenta/GradValjevo/Oglasi_Obavestenja/2019/Resenje%20250419.pdf

Izmene u poslednji čas

Na spisku onih kojima je gradonačelnik odobrio novac je I Udruženje Lokalna akciona grupa sa dodeljenih 300 000 dinara za projekat pod nazivom “ Žene, ravnopravne, nezavisne”. Kako Vamedia saznaje u februaru je na ovaj konkurs projekat podnelo lice Nikolina Jakovljević , dok je istovremeno u Agenciji za privredne registre bilo vidljivo da je zastupnik zapravo Željko Djukić član IO DS-a.

Kako je Vamedia tada kontaktirala Djukića telefonom u razgovoru  isti je negirao da ima bilo kakve veze sa ovim konkursom I projektom da bi samo dan kasnije na fejsbuk stranici 1od 5 miliona sopstvenom objavom potvrdio da je aplicirao na konkursu. Još uvek je nejasno kako je Komisija prihvatila predlog projekta u kome je neko drugo lice konkurisalo u ime ovog Udruženja

Da  bude zanimljivije u APR-u je moguće pronaći rešenje o odbijanju upisa drugog zastupnika lica  Nikola Jakovljević sa datumom 15. april čime je Djukić I dalje zakonski zastupnik, a potom da sve bude još intersantnije dana 22.04, samo tri dana pre objavljivanja Rešenja gradonačelnika APR donosi pozitivno Rešenje po zahtevu o upisu lica Nikoline Jakovljević kao zakonskog zastupnika čime Djukić prestaje da bude lice za zastupanje.

Iz kog razloga je ovo Udruženje po svaku cenu tek u aprilu mesecu s obzirom da je konkurs objavljen u februaru, pokušalo pa potom I izvršilo izmenu zakonskog zastupnika , nije poznato.

Ukoliko uz dokumentaciju prilikom konkursanja u februaru mesecu  nije predato  od strane notara  overeno Ovlašćenje kojim Djukić kao jedini tada zakonski zastupnik ovlašćuje i Jakovljevićevu da može konkurisati u ime Udruženja na pomenutim konkursu ili I drugim konkursima , Komisija koja je pregledala dokumentaciju  je napravila prekršaj čime je nanela štetu gradskom budžetu u kako se sada iz Rešenja može videti, iznosu od 300 000 dinara.

Ne treba zaboraviti da svako Udruženje ima pravo I slobodu konkurisanja I ravnopravnog učešća na konkursima koje raspisuju lokalne samouprave ili ministarstva, pa je utolliko još nejasnije iz kog razloga je najpre umesto Djukića konkurisala Jakovljevićeva, a potom iz kog razloga je u APR-u bilo pod moranje u aprilu izvršiti izmene kada su već javnosti obelodanjeni podaci.

Uvek je za pohvalu da je pored komisije I sam gradonačelnik pročitao sve pristigle projekte I potom procenio da 20 projekata treba da bude vrednovano medju kojima I projekat LAG-a (Lokalne akcione grupe).

39 comments on “Rešenje za ekipu i demokratu

 1. Valjevac

  Po svaku cenu je moralo biti objavljeno da je ovo skandal, a skandala nema. Hleba i igara narodu Valjeva.

  Reply
 2. Maja

  I sad isti organizuje proteste protiv vlast!?
  Previše providno, sve mi je bilo jasno i onog trenutka kad je Lokalni front izašao iz organizacije protesta!
  Da li je istina da je Boba zabranio Sirćetu da da ostavku na mesto predsednika GO DS?
  DS je propao kad je se pomirio sa SPS-om, a Ljigavac i Sirće „kuju eksere u kovčeg“!

  Reply
  1. Svetac

   Majo, znamo svi sta se krije iza ovog nazovi skandala. Provaljeni ste, nije vam uspela ova zloba. Sada ste napravili Svetca od njega, mozda i nesvesno.

   Reply
 3. Istina

  I šta sad? Ako je gradonačelnik prekršio zakon, neka mu se sudi!
  Bitno je da mi izlomismo kola po rupama i ugušismo se u najzagadjenijem gradu u Svetu, a pare idu na neke projekte bez ikakve veze za interes grada i šire zajednice.
  Tuga, sami se uništavamo i to nam niko sa strane nije kriv!

  Reply
 4. Srbin

  Što da Željko ide u ćorku? On je mućko u skladu sa zakonom?
  Samo sa Mihajlom ulepo!

  Reply
 5. Miloš

  Veceras hitna sednica predsednistva, odbora po mojim informacijama u zuroj kuci.
  Ostavka jer ne govori istinu!

  Reply
  1. Dejan

   Aka ko je nosilac pravnog akta?
   Zeljko. Daj ostavku.
   Apr kaze on! Sad baba moze da ima ovlascenje, ali pravno lice je osnivac.
   Jasno je ko je krivac?

   Reply
   1. Jasnokodan

    Konkurs bio u februaru i tad se znalo da nije on. Zasto onda ovolika reklama za istog. Cemu?

    Reply
    1. Sija Sunce

     27.02.2019. Prike to je vec mart. Hoces da ti proveravamo listu poziva? Koliko si zvao puta za konkurs? Nije problem, sinovce samo nemoj posle da kmecis. Vidi nije problem sto je uzeta lova, uzeli su ovi oko njega i vise, problem je sto neces sebi da priznas da si pao sa rukom u tegli? Moralno to podnesi ostavku i gubi se bez da se okreces kao i Nikola.

     Reply
 6. Radovan

  Ako neko da nekom ovlascenje, ono ga nece osloboditi odgovornosti, jer je njegovoj firmi pribavljena protivpravna korist.
  Dakle pravno iako je mozda Nikolina imala ovlascenje sa svim je upoznat Zeljko jer je dao ovlascenje, ona predala, ko je potpisao nije bitno na TAJ DAN je NVO bio u vlasnistvu Zeljka.
  Prema tome dodji u PU Valjevo u Privredni kriminal i povedi komisiju!

  Reply
  1. Devil

   On dodelio sebi ili oni? Ovo je klasicno zamagljivanje realnosti. Mislim d je preterano sve. Pogledajte ostale cifre. Izgleda da jedna ista osoba pise negativne komentare protiv Zeljka.

   Reply
 7. Wintercomeback

  Sta je ovde sporno? Ko je konkurisao? Koliko vidim u startu je rekao da nema veze sa istim. Sad vidimo da je mala i konkurisala. Ovo je hajka! I to smislena hajka. Jasna je poruka data svima. Isplivace istina,kad tad.

  Reply
 8. cilj ispuljen

  I da nije uzeo Željko je kriv,jer on aplicira na vlast i kao takav ne sme biti ni u kakvoj aferi.međutim on je jedan izuzetno loš čovek,tako da ovo nije nikakvo iznenađenje.Tandem Sirće i Željko konačno mogu gazdi preneti da su zadatak završili,ugasili DS,što im je i bio cilj.Posle ovoga mogu gde god hoće,jer ono nisu obrukali samo sebe nego i celu DS

  Reply
 9. Mirjana Pavić Vilotijevic

  Kakvi lascivni komentari. Ovde on nekoga mnogo zulja. Rekla bih i previse. Sad imas moju podršku, nisam znala da si im ovoliki trn u oku.

  Reply
 10. Stari opozicionar

  Krenuo je lov na organizatore protesta sa ciljem da se uruse isti a oni ljagaju. Jasna je namera sta se krije iza ovoga. Djukic je okupio opoziciju, sto nikome nije uspelo prethodnih 7 godina. Bravo decko, budi jak. Sad je izaslo na svetlo dana da nisi ti podneo aplikaciju. Podrska za sve progonjene

  Reply
  1. Valjevac

   Jesi ovo sam napisao ili ti neko pomogao? Potpisi se onda kao Zeljko a ostavku daj sa malim u kompletu moralno je!

   Reply
  2. Emilija

   Stari opozicionar,koji li si ti tek?Zeljko okupio opoziciju? Moze se reci,razbio DS. Zao mi je tih ljudi kojima je Zeljko I Sirce,vrh DS.

   Reply
 11. Ivankovic

  Uzecu izmisljen NVO kome je ime SR4YU. Grad Valjevo raspisuje konkurs za dodelu sredstava iz budzeta po projektima! Na konkur se po konkursnoj dokumentaciji mogu prijaviti sve organizacije u cijem sifrarniku je delatnost za koju se dodeljuju sredstva!
  QQ lice je na koga se vodi SR4YU. Ali QQ. uradi pravni akt kojim da ovlascenje nekome da obavlja pravne radnje umesto njega. QQ. potpisuje i stavlja precat, QQ. je ipak i dalje pravno odgovorno lice tako pise u APR cak ne postoji ni zabelezba da je menjano pravno lice.
  SR4YU pravi projekat. Predaje ga, komisija koja zaseda odobraa projekat, klasifikuje i boduje. Pitanje koja su dokumenta dostavljena komisiji, sa cijim potpisom, jer sa ovlascenjem ne sme kmisija da odobri!
  Dakle sta se desava QQ. je pravno odgovorno lice i ono odgovara i ima korist preko SR4YU sto ce morati da dokaze realizacijom projekta a vec u ovom slucaju moze se ukljuciti Privredni kriminal da prati projekte!
  Dakle ne moze biti pomenuti nije znao za akciju oko SR4YU!

  Reply
 12. Vladimir

  Naravno da Željko Đukić stoji iza te organizacije koja je konkurisala na gradskom konkursu i kojoj je lično Gvozdenović svojom odlukom dodelio sredstva. Željko je prvo pokušao da prikrije svoju umešanost i da kao zastupnika udruženja upiše Nikolu Jakovljevića, koji je inače njegova desna ruka u stranci i kojeg želi da postavi na mesto predsednika Izvršnog odbora Gradskog odbora DS u Valjevu. Kako to nije uspelo, onda je upisao Jakovljevićevu rođenu sestru Nikolinu. Traljavo muljanje Željka Đukića, što je inače i njegova glavna karakteristika kao osobe.

  Ostaje pitanje šta je to Slobodan Gvozdenović platio sredstvima koja je dodelio Željku Đukiću. Ako je u pitanju uništavanje Demokratske stranke u Valjevu, izgleda da mu se svaki uloženi dinar dobro isplatio.

  Reply
 13. isailovksi

  LELE sto ce Gajic da nadrlja. Prvo on da odgovora jer je on predsednik komisije, znaci on je prvi koji odobrava, pa tek onda ostali. Namestice Gaju do bola, nece ni znati da su ga namestili. Njemu je bitno da bude na 20 funkcija kad mu glava slusi za cvrke.

  Reply
 14. Biro

  Proverite Zeljka Djukica diplomu, koliko znam njegov fakultet je ugasen pre akreditacije.
  Nigde u svetu nema da se fakultet zove po dvoma nepismenih srba, Janicije i Danica Karic.
  Prema tome proverite strucnjakovu diplomu.

  Reply
 15. Nikola kuca

  Kad vidim sastav komisije sve mi je jasno.
  Znaci tacna je informacija da Bosanac zvani Jutka iz Novog naselja ucestvuje u 11 placenih komisija i mesecno inkasira 70 000 dinara.
  Gorica i Jelena Kalat zgrcu lovu iz projekta Nevidljiva deca. A deca na zalost ne videse ni dinar niti mi videsmo tu decu.
  Na zalost stvarno su nevidljiva,ali apanaze za ove dve drugarice vrlo vidljive.

  Reply
 16. Rada Jankovich

  Sad potpuno jasno zasto Brdjanska grupa, nije zelela sa likovima DS, DSS, Pokret za Valjevo, Narodna stranka, Dveri, da organizuje uopste proteste, podrzali su slobodne gradjane, slobodne volje i imali kao i Lokalni front najlepse, najbolje namere, da sistem menjamo, ne imena i likove, no trubaci, transparent nosaci, zabrane za novinare, na kraju i izbacivanje Lokalnog fronta je evo dovelo do ovoga. Ipak su momci sa brda bili u pravu kada su se sklonili, u to ime im se izvinjavam sto sam Maravica i njih nazivala botovima, ali su ocigledno oni vec tad videli, ovo sto se sada desava, na kraju potpunu podrsku dajem Lokalnom frontu i Brdjancima koji cekaju da u DS zasedne nova ekipa, koja nije konstruktivna opozicija i da se sklone sva stara imena, funkcioneri bivsi direktori iz DSS, NS, NSS, Dveri, SRS, SNS da mladi sednu i naprave Opozicioni blok Valjeva i rasture Bobin SNS.
  Ovaj ako je uzeo pare uzeo je, to je izgleda sta OK, ali nije moralno! Boris se protiv Gvozdenovica a ovamo ti oni daju 300000?

  Reply
 17. Džojstik

  A večeras na Studiu B. Mariborska čeka pola veka ali 😂 čekaće Đogani i duže. Đabe si sedeo poverenik Vukov i učesniče protesta sa pupljom.
  Sve večeras o društvu u sivom domu, žutoj kući i lfpodrumu?

  Reply
 18. sramotno

  Koliko je Željko loš čovek, i da je tačno da je uzeo lovu od SNSa,je dokaz njegovih komentara koji sam sebi piše,kao komentare podrške.Ujedno u tandemu sa Sirćetom tkz.vernikom,DS nikada od osnivanja nije imala lošije niti će imati takvo loše rukovodstvo.Bruka i sramota

  Reply
 19. Dragana

  Gledam liste odobrenih projekata na gradskim konkursima i ne mogu da verujem, kakav je to unosan biznis!Eto, na primer konkurs za OSI, znači za invalide.Ako se saberu iz svih konkursa, lepo zarade, a malo ili nikako se ne potrude.Ajte molim vas, ljudi, tamo je neka marketinška agencija na prodavanje magle dobila pare, kao i na drugom konkursu za isto to, zbir je skoro milion!Pa neka NVO, za prevenciju maloletničkih brakova i slično NIŠTA, malo manje od milion!Pojaviše se i dve NVO za slepe osobe!Najbolji mi onaj sa vešerajem Karitasa, 800 hiljada!Kako je to projekat za invalide kad svima naplaćuju pranje i peglanje, para ili jastučnica?Onda mi je jasno zašto je neko dobio najmanje para, nije po volji nekome ili ne zna da napiše projekat?Biće da je ono prvo!!Isati sistem za informisanje, turizam.Dani gljiva su odličan primer!Manifestacija sa tradicijom i opravdanom svrhom!Komisijo odradili ste pos o, svaka vam čast majstori!Šetate li vi našim ulicama?Šta će biti kad vas pljunu u lice?Bežanija a?

  Reply
 20. Goran Markovic

  Valjevci zato svi izrazimo ne zadovoljstvo protiv gvozdenovica i pojacajmo pricu i zahtevima na protestu , grad se urusi , opustosise ga banditi iz nekih drugih grdova , pa koliko treba jos da platimo slobodu gvozdenovica i raskalasnost nejgove gorice Bozic BEMAKO.Svi clanovi komisije na celu sa Gajicem Milanom koji su dodelili novac u mnogim delovima ne zakonit ne da daju ostavku vec odmah da se procesuiraju, Gajic Milan je u sukobu interesa na nekoliko mesta tj. komisija bio i to mora da na nekom Sudu { moral za njega ne zanci nista i onog ko ga posavio } vec malo da oseti Obnicke Banje i kaze ko ga sve na to podstice da krsi zakon.Dalje ako je neko aplicirtao za neki projekat na zato odredjen datum nema vise dodavanja uslova ,oduzimanja i , dalje zasto Bradic Ljubomir-Ljubovija nije tuzio komisiju u dodeli projekta gde je dobio ..samo,, 1.300.000 kada i sam zan da je sve ne zakonito i da li je istina da su nasli zajednicki interes pre svega finansijskli da bi i drugi projekti prolazili ne ometano ? Novac dodeljen suprugu direktorke Doma zdravlja Val;jevo govori da sam upravo kada kazem { sa valadinom dokumentacijom } da je u Domui zdravlja kriminal i da se lepo stite , samo ne zadugo i bice plakanje kao i oni koji su sada na optuzenickoj klupi poput dr Zavena Der Hazarjana .Zar nasi mediji nisu sposobni ni za jedan projekat koji bi pomogao da se lokalna prica nagradi , ali ne gvozdenovic misli da je ponizijo Vamediju i Kloubarsek rs koje ce ga kostati u nekim sudskim postupcima za koje se sumlja da kuka , moli i kaze da je to morao i da mu je naredjeno! Od koga pupljo je naredjeno reci sada kasnije nema nista vec zve , zvec. OSTAVKA GVOZDENOVICU I ODGOVORNOST!

  Reply
 21. Kabinet Gradonacelnika

  Borko indijanac bivsi sef kabineta gradonacelnika je dobio 220 000 dinara za neki projekat, doduse to je islo preko njegovog ocuha.
  Samo ne znam kakav projekat ce oni da sprovedu, da mi je da vidim i to cudo.

  Reply
 22. Mister dolar...

  Ovdeme neiteresuje Željko,vidim daje glavna tema komentara..Mene zanima gradonačelnkovo rasipanje para na gluposti a ivesticija nigde..A sveštenstvo mesto da pomogne sirotinji ,ono samo grabi za sebe,nije ni čudo kada neko spomene popove ,prva asocijacija mislise na pare..🤑🤑🤑🤑🤑🤑🤑

  Reply
 23. profesor

  gajica u zatvor,i male ovce znaju kome se daju gradske pare, ko je blizak sa bobom i goricom,odmah dobija novac,izmisljaju se projekti,nekakva udruzenja i tako svake godine ,hajde vec jednom da neko u ovoj drzavi odgovara za kriminal,zatvoriste bivseg nacelnika vujic subotica,a ovde imate bar desetoro za ozbiljan privredni kriminal

  Reply
 24. Tako se radi

  Mozete mu mnoga toga zameriti, ali jednu stvar ne – covek je uspeo da okupi razjedinjenu opoziciju u Valjevu i sve ih stavi za jedan sto. Sluzba odradjuje sve ostalo. Prijatan dan.

  Reply
 25. THE END

  Ko to ima od opozicije izuzev DS,koja se i sama rasturila sinoć,tako da DS u Valjevu više nema

  Reply
 26. Eto

  Pišite o tome da nijedan privatnik nije platio zaposlene shodno zakonu koji su radili za dane državnih praznika…
  Pišite o tome da je sve veća razlika između bogatih i siromašnih, da smo društvo sa najvećom ekonomskom nejednakošću.
  Pišite o tome gde su nam penzije u nenormalnom rasponu od 10000-150000 dinara… Pa to nema nigde da generali i ostala kvazi elita koja je pogubila sve ratove i još malo teritorije, primaju tolike penzije, a profesori i inženjeri idu u penziju sa trideset i nešto hiljada dinara…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.