Polet ostao gubitaš

      3 коментара на Polet ostao gubitaš

JKP Polet u tromesečnom izveštaju koje je usvojilo Gradsko veće  ostvario je gubitak od milion dinara. Istovremeno JKP Polet prekoračio je za 53% sredstva za reprezentaciju i propagandu.

U Izveštaju o poslovanju JKP Polet za prva tri meseca ove godine ovo preduzeće navodi da su ostvareni prihodi u iznosu od 6,9 miliona što je 18,5% manje od očekivanog priliva novca. Rashodi su realizovani u iznosu od 7,9 miliona dinara što je za 12% manje od planiranih, pa je ovo javno preduzeće za prva tri meseca ove godine ostvarilo neto gubitak od 1,02 miliona dinara. Kao razlog ostvarenog gubitka Polet navodi manji broj izdatih tezgi i zakupa prostora, a najznačajnija odstupanja realizovana su na auto i kvantaškoj pijaci.

U Poletu je u razmatranom periodu radilo 30 radnika na neodredjeno radno vreme, a u odnosu na prethodnu godinu preduzeće je poslovalo sa jednim zaposlenim manje koji je posao napustio po sopstvenom zahtevu.

Promene cena pijačnih usluga nije bilo, ali ni subvencija grada jer su iste predvidjene u narednom periodu.

Kako se navodi u izveštaju, ukupna sredstva za posebne namene koja se odnose na reprezentaciju i propagandu realizovana su u većem iznosu za 53% od plana perioda, ali nisu prekoračena na godišnjem nivou.

Tromesečni pregled poslovanja jKP Polet nedvosmileno je pokazao da se radi o preduzeću koje ostvaruje konstantne gubitke, a čije je poslovanje do sada bila tema gradske Skupštine kako bi se poslovanje unapredilo, a gubici smanjili. Ipak, ni predlozi koji su se na tadašnjoj sednici Skupštine čuli kada je ovo preduzeće u pitanju, nisu očito dali rezultat po osnovu gubitaka. Polet u izveštaju navodi da se očekuje da prihodi budu veći u narednim kvartalima, a da li će biće vidljivo već u junu kada se prvi naredni kvartalni period i završi.

3 comments on “Polet ostao gubitaš

 1. Poletarac

  Sad će Janko da dodje u polet pa da nastavi Ljubinkovim koracima u novi propast.

  Reply
 2. Gor

  Firmu ugasiti.
  Tezge ukliniti napraviti parking. Radnike na zavod bez otpremnine jer firma ide u stečaj. Grad da ostavi tri naplatača za tezge.
  Ruglo i bezidejno društvo većinom ljudi u prekršaju za baplatu, proneveru i td? A nekom dadoše otkaz uh…

  Reply
  1. spasilac

   Me nemoj tako,tu je Ljubinko mozgonja i spasilac,koji ni sam nema pojma odakle je, zna samo da je dvokat

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.