INTREMEDIC SAVET: Za sve tegobe digestivnog trakta uraditi test na heliko bakteriju

U ovom periodu godine kod velikog broja pacijenata prisutne su tegobe gornjeg dela digestivnog trakta – od kiseline i gorušice, preko bolova u predelu želuca i nadutosti trbuha, do osećaj rane sitosti. Šta, u stvari, leži iza tih tegoba, otkriva dr Radoje Petrović iz Poliklinike Intermedic.

„Govorimo o dijagnozama kao što je refleksivna bolest jednjaka, gde se želudačni sadržaj vraća u završni deo jednjaka i nadražuje, ga pa dolazi do osećaja kiseline, bolova i ponekad otežanog gutanja. Druge tegobe su poremećaji varenja, koji se manifestiju nadutošću trbuha i osećajem rane sitosti, koje su takođe prisutne u ovom periodu godine. Takođe, tu je prisutna još jedna sezonska bolest, čir i to najčešće na dvanaestopalačnom crevu, koji se manifesticije težim tegobama, jačim bolom, jačim lučenjem kiseline, mučninom, povraćanjem i gubitkom telesne težine. Iza svih bolesti, pored genetike, načina ishrane ili psihološkog statusa pacijenta, često stoji infekcija heliko bakterijom. Zato pre uvođenja bilo kakve terapije za ove tri sezonske tegobe, treba izvršiti test na heliko bakteriju. Najbolji je fekalni test, jer test iz krvi govori da su prisutna antitela ali ne govori o aktuelnosti bakterije, dok test iz stolice pokazuje trenutno stanje, nakon čega se uključuje terapije koja iskorenjuje tu bakteriju“, objašnjava dr Radoje Petrović.

Poliklinika Intermedic iz Valjeva zapošljava tim lekara sa iskustvom koji vodi računa o Vašem zdravlju. Savremena oprema i visokokvalifikovani kadar koji zapošljavamo garant su kvaliteta usluge: Pregledi specijalista; Pregledi za zapošljavanje; Periodicni pregledi radnika;  Pregledi sportista; Ultrazvuk štitaste žlezde i mekih tkiva vrata; Ultrazvuk dojke; Ultrazvuk srca sa doplerom; Ultrazvuk krvnih sudova vrata i nogu; Ultrazvuk jetre, žučne kese, pankreasa, slezine, bubrega, mokraćne bešike, prostate i trbušne aorte; Endoskopski pregledi jednjaka, želudca, dvanaestopalačnog creva, pregled završnog dela debelog creva i celog debelog creva (bez i sa anestezijom); EKG; Praćenje rada srca i krvnog pritiska za 24 časa (holter); Test fizičkim opterećenjem; Rendgen; Laboratorijski pregled krvi i mokraće i bakteriološke analize.

Poliklinika Intermedic se nalazi u ulici Vlade Danilovića 19, a brojevi telefona su: 014/291-358 i 014/291-359.

2 comments on “INTREMEDIC SAVET: Za sve tegobe digestivnog trakta uraditi test na heliko bakteriju

  1. SLOBODAN MAKSIMOVIĆ 1975

    problem sa tvrdom stolicom ,bio sam kod vas ali terapija nema efekta,problem traje 10god. šta da radim?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.