Borci u ambasadi Rusije

Predstavnici Udruženja boraca rata od 1990.godine prisustvovali su obeležavanju Dana pobede nad fašizmom u ambasadi Ruske federacije . Tim povodom izdali su saopštenje koje prenosimo u celosti:

 
“Doživeli smo Veliko uvažavanje srpskih boraca i prijem u ambasadu Ruske Federacije od strane Ambasadora Nj.E. Aleksandra Čepurina, primljeni su Samostalni savetnik u ministarstvu za boračka pitanja ratni vojni invalid Saša Dujović, Dušan Nikolić predsednik Organizacije boraca Leskovac, Pukovnik Stevan Đurović Kosovo i Metohija i Bradić Ljubomir predsednik Udruženja boraca Valjevo.
Pored prijema i razgovara sa visokim predstavnicima Ruske Federacije  borci su razgovarali i sa svim prisutnim Ministrima Vlade Republike Srbije i ostalim visokim zvaničnicima Republike Srbije posle ceremonije obeležavanja Dana pobede nad fašizmom
,,tom prilikom pozvao sam mnoge prisutne da posete grad Valjevo“

Dana 09.05.2019 godine se nastavilo obeležavanje Dana pobede nad fašizmom šetnjom Besmrtnog puka na čelu sa Ministrom za boračka pitanja Zoranom Đorđević, obeležavanje ispred Skupštine grada Beograda i svečanom akademijom u Kolarčevoj zadužbini!

Predstavnici Udruženje boraca su prisustvovovali na istim svečanostima povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom kao jedno od udruženja boraca koje neguju Tradiciju oslobodilačkih ratova Srbije!

Počela je rasprava o nacrtu Zakona o borcu i održana je 13.05.2019. godine u Vranju i Leskovcu a predstavnici udruženja boraca su uzeli značajno učešće u raspravi. Sledeća rasprava je 15.maja u Kragujevcu a 17. maja je u Užicu gde će udruženje boraca Valjevo takođe učestvovati u radu kako bi doprineli donošenju što boljeg nacrta Zakona koji posle rasprava ulazi u Skupštinsku proceduru!

Udruženje boraca Valjevo
Predsednik,
Bradić Ljubomir”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.