Biblioteka Vas poziva na programe koje organizuje u maju

Književni programi, radionice, predavanja, razgovori, akcije promocije čitanja…

“Na samom početku, 8.maja u 19 sati,  je program koji zaslužuje posebnu pažnju, u goste nam dolazi Marek Toman, češki pisac i diplomata, koji će govoriti o svojoj knjizi „Pohvala oportunizmu“, ali i o drugim stvarima koje se tiču aktuelnosti u njegovoj zemlji.

Maj je prilika da nam se pridružite u Brankovini, 16.maja u 12 sati, na dodeli nagrade koja nosi ime zavičajne pesnikinje Desanke Maksimović. Zajedno sa gostima iz Beograda, pescima, pesnicima, bibliotekarima, učenicima i svim drugim, dragim gostima, dodelićemo ovogodišnju nagradu za pesničko životno delo. 

Valjevo je grad koji se prepoznaje po kulturnim dešavanjima, a ostvarenja zavičajnih stvaralaca su uvek dragocena. Ovog meseca predstavićemo zbirku pesama Danijele Bogojević, „Konfuzna stanja“, i novu knjigu Milorada Radojčića, „Osečanski kraj u ratovima 1912 – 1918: ratne žrtve“.

Nastavljamo sa akcijama promocije čitanja i radionicama za srednjoškolce, a zajednički ćemo obeležiti i 9. maj, Dan mira i Evrope, kroz razgovor i debatu.Provedite svoje slobodno vreme sa nama!

Dobro došli u Biblioteku”, navodi se u Saopštenju Matične biblioteke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.