Uručenje spektrometra u Petnici

U Petnici će danas u okviru  Projekta za unapređenje okvira za davanje, podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji realizuje Koalicija za dobročinstvo, Srpski filantropski forum i Savet za filantropiju, kojim predsedava predsednica Vlade Ana Branabić, biti održano svečano uručenje spektrometra.

Kako je najavljeno događaju će prisustvovati:Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, Majk de la Rosa, direktor misije USAIDa u Srbiji, Vigor Majić, direktor Istraživačke stanice Petnica  I  Dragana Jovančević, direktorka Srpskog filantropskog foruma.

Srpski filantropski forum je spektrometar nabavio sredstvima koja su prikupljena tokom Nacionalnog dana davanja 2018. u okviru kojeg su pojedinci, kompanije i organizacije civilnog društva prikupile više od 3,2 miliona dinara. 

Spektrometar je inovativan multifunkcionalni mobilni uređaj koji jednostavno identifikuje hemijske supstance i sastav uzoraka. Svake godine će oko 400 polaznika Istraživačke stanice Petnica moći da koristi spektrometar koji će im pomoći u razvoju inovativnih ideja i povećati interesovanje za nauku.

Ovaj događaj je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.