Promenljivo oblačno I kišovito narednih dana

Meteorolozi za dane pred nama najavljuju promenljivo oblačno I kišovito vreme. Maksimalne dnevne temperature narednih dana kretaće se do 15 stepeni.

Kiša će u severnim predelima  nastaviti da pada i u petak prepodne, uz postepeno slabljenje intenziteta, tako da će u popodnevnim i večernjim satima prestati. U južnim predelima toplije i nestabilnije, prepodne suvo, a u popodnevnim i večernjim satima lokalno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.  Na severu osetno hladnije uz temperaturu oko 10°C, dok će na jugu maksimalne dnevne temperature dostizati između 15°C i 18°C. Vetar umeren zapadnih pravaca.

U subotu stabilnije uz kraće sunčane periode, a uslova za kišu i pljuskove će biti tek ponegde na jugu i istoku Srbije. Na području Beograda uglavnom suvo. Maksimalne dnevne temperature u blagom porastu, u većini predela između 12°C i 15°C. Vetar severozapadni, u slabljenju.

Toplije, ali i nestabilnije vreme se očekuje u nedelju, ponedeljak i utorak. Tokom sva tri dana će biti uslova za kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom u većini predela, ali se ne očekuju obilnije padavine na širem području. Vetar uglavnom slab i promenljivog pravca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.