Dani domaćih u znaku Nectara u aprilu

Меsec april u trgovinama Europroma u znaku je Nectara. Ovaj proizvodjač prirodnih sokova za kupce Europroma pipremio je niz akcijskih cena.

Europrom kao trgovina koja je deo Domaćeg trgovačkog lanca, u proteklim mesecima kupcima u Valjevu i okolini predstavila je niz domaćih proizvodjača. „Kada je u pitanju kampanja Dani domaćih traje već osam meseci i do sada smo imali osam nacionalnih proizvodjača i sedam lokalnih, regionalnih proizvodjača. Bila nam je prisutna: Jafa, Neoplanta, Knjaz Miloš, Pionir, Soko  Štark, Zlatiborac , Bambi i sada Nektar . Od regionalnih odnosno lokalnih proizvodjača u kampanji su do sada učestvovali:  Mlekare Kačarević i Agromaja, Aronko, Pekara Beljić , Europek, S produkt, Jablanik“, podsetila je Bojana Perić PR menadžer Europroma.

Ona navodi da je više istraživanja pokazalo da bi kupci u večoj meri kupovali domaće proizvode kada bi jasno bilo istaknuto da je proizvod proizveden na domaćem tržištu u našoj zemlji. „Jedan od glavnih cciljeva naše kampanje Dani domaćih jeste da odraslu populaciju podsetimo na to ko su kvalitetni domaći proizvodjači, a sa druge strane da mlade edukujemo. Drugi cilj kampanje je da damo odgovor  na pitanje Zašto domaće? Obično nam kupci na ovo pitanje odgovaraju vezano za lokal jer ako je ovdašnje znaju da je proizvod kvalitetan , proizveden od domaćih sirovina. I to je tačno i ovaj odgovor se može proširiti na celu zemlju. Ekonomisti tvrde da ukoliko zamislimo da 100 dinara trošimo na kupovinu domaćeg proizvoda velika je verovatnoća da će čak 95 dinara ostati u samoj državi. Ostaće i za penzije i plate , ali i za zdravstvo i prosvetu i druge oblasti. Kada se radi o stranim proizvodima najveći deo novca odlazi van zemlje“, kaže Perić.

Ona pak navodi da potrošači moraju  imati izbor pa i da i u Europromovim prodajnim objektima postoji 20% stranih proizvoda.

Mina Tadić u ime kompanije Nectar kaže da ova kompanija podržava sve aktivnosti koje imaju za cilj promociju domaćih proizvodjača jer je i Nectar domaći proizvodjač. „Za ovih 20 godina postojanja prešli smo jedan dug put od malog porodičnog biznisa do regionalnog lidera u proizvodnji voća i sokova ostvarivši pritom preko milijardu evra bruto dodate vrednosti u Srbiji od osnivanja. Domaći kvalitet naše kompanije dolazi iz potpuno zaokruženog procesa proizvodnje . Naše voće dolazi iz saradnje sa preko 10 000 poljoprivrednih proizvodjača u Srbiji, ali i sa naših plantaža koje se prostiru na 650 hektara“, navela je Tadić.

Nova kampanja Nectara koju su potrošači već mogli da vide upravo kupcima želi da ukaže na poreklo voća koje Nectar koristi kao resur. „ Ponosni smo na činjenicu da svaka šesta jabuka u Srbiji završi u našem postrojenju. Zato pozivamo sve potrošače da posete prodajne objekte Europroma i učestvuju u našoj kampanji. Ovom kampanjom želimo da promovišemo naše plantaže jer svaka voćka došla je iz sela do grada i to želimo da pokažemo, da nije samo grad taj koji je bitan već je i selo jako važno“, rekla je Tadić.

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.