SPREG ove godine od 28. do 30. marta

Ovogodišnji SPREG biće održan od 28. do 30. marta u Omni centru. Organizatori za ovaj sajam najavljuju 180 izlagača na više od 100 štandova. Ulaz na sajam je kao i do sada besplatan.

Pod sloganom „Uvek za dobar posao“, 16. po redu Sajam privrede zapadne Srbije SPREG biće održan u periodu od 28. do 30. marta u Omni centru. „ I ove godine sajam će biti održan na 5000 kvadrata uključujući tri sale i prostor van objekta. Ukupno imamo 112 štandova i to je neznatno povećanje u odnosu na prošlu godinu, 41 šttand u velikoj, 35 štandova u maloj, 11 štandova u Sali tri i ove godine 25 štandova na otvorenom. Do sada smo evidentirali blizu 185 izlagača, stim da opštine na svojim štandovima imaju po više izlagača. Moram reći da nam ove godine izlagači dolaze iz više od 60 opština , mesta i  gradova Srbije“, rekao je najavljujući sajam Jovan Grujić izvršni direktor sajam.

Ove godine na sajam dolaze opštine Kolubarskog okruga, Priboj, Odžaci, Zrenjanin, Bogatić, Subotica. Koncept sajma je takav da je 30% posvećeno poljoprivredi , a organizatori najavljuju da će poljoprivrednici moći na jednom mestu da vide novosti vezane za ovu oblast. Dobar deo sajma zauzima DTL koji ove godine dovodi brojne nacionalne proizvodjače.

„Imamo najavu da će ove godine nekoliko patenata biti premijerno prikazani na sajmu pa smo zato i doveli Zavod za intelektualnu svojinu da im pruže prave informacije kako da zaštite svoje patente“, rekao je Grujić.

Bojana Perić PR menadžer Europroma najavila je dolazak i učešće Domaćeg trgovačkog lanca . „ Ovo je sedma godina za redom da učestvujemo i posetiocima ćemo se predstaviti halom Domaća priča i oko 40 izlagača. Primarna ideja je da se svim posetiocima predstavi sinergija domaćih proizvodjača i da ukažemo na činjenicu da je svima cilj očuvanje domaće srpske privrede. Posetioci su već upoznati sa našim konceptom , a ove godine dolaze nam i nacionalni dobavljači zvučnih imena. Koliko sajam dobija na ozbiljnosti pored povećane posete, imamo povratnu informaciju od privrednika . O čemu se radi? Mi ove godine nismo bili u mogućnosti da odgovorimo svim proizvodjačima koji su želeli da se pojave u našoj hali. Tolika je zainteresovanost bila  jer sajam nije samo promocija privrede već i promocija našeg rada. Naravno sajam promoviše i Valjevo i naše proizvodjače“, rekla je Perić.

Medju nacionalnim proizvodjačima koji dolaze na sajam ove godine dolaze: Jafa, Knjaz Miloš, Zlatiborac. Imlek, Bambi, Pepsi, Frikom , Neoplanta i Pionir iz Subotice. Upravo vlasnik Pionira i potpredsednik Privredne komore Srbije Miroljub Aleksić otvoriće ovogodišnji sajam.

I ove godine organizatori sajma najavljuju veliku sajamsku nagradnu igru. Prošle godine je preko 15 000 učenika konkurisalo za nagrade. „ Ove godine nagradnu igru sprovodimo u saradnji sa kompanijama Kepo i Giga tron. Kepo dodeljuje kotao na pelet, Gigatron frižider, kosilica za travu, a DTL sprema poklon pakete. U subotu od 12 sati organizujemo 63. savetvanje pčelara iz scele bivše Jugoslavije , dolaze nam profesori univerziteta i za sada preko najavljenih 150 pčelara“, rekao je Grujić.

Otvaranje sajma predvidjeno je za 11. sati 28. marta ispred Omni centra. Radno vreme sajma radnim danima će biti od 10 do 19h, a u subotu poslednjeg dana od 10h do 16 časova.

S.V.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.