Otvoren SPREG 2019

      1 коментар на Otvoren SPREG 2019

Pod sloganom „Uvek za dobar posao“ otvoren je ovogodišnji Sajam privrede –SPREG. Ove godine na sajmu učestvuju 206 izlagača.

Jovan Grujić izvršni direktor sajma na otvaranju je rekao da je sam slogan posledica svih aktivnosti na sajmu u proteklih 16 godina. „Sa ovogodišnjih 206 izlagača postali smo i zvanično najveći regionalni sajam u Srbiji. Ove godinee na sajmu učestvuju 63 opštine. Imamo na 5 000 kvadrata tri izložbene hale i izložbeni prostor na otvorenom. Pored standardnih sajamskih prezentacija i ove godine nas očekuju zanimljiva predavanja i savetovanja. Želimo Vam da uživate i sklapate dobra poznanstva i poslove i da ove godine premašimo cifru od 20 000 posetilaca“, rekao je Grujić.

Značajno mesto na sajmu i halu dva zauzeo je Domaći trgovački lanac koji je ujedno partner Agenciji za marketing Gati koja je i idejni tvorac SPREG-a,  čiji je direktor Obrad Popović u obraćanju okupljenima kostatovao da sama činjenica da je sajam sve posećeniji i da svake godine ima sve više izlagača, dokaz uspešnog rada i opravdanosti postojanja sajma.

„ Po sedmi put suorganizujemo ovaj sajam i drago mi je što vidim da sve ide na bolje. DTL se takodje širi, ali iz godine u goinu se ne menja činjenica da svi naši partneri napreduju što praktično znači da domaći proizvodi i domaći proizvodjači polako zauzimaju mesto koje im pripada“, rekao je Popović.

Kao i svake godine na sajmu učestvuju brojne lokalne samouprave, a pojedini proizvodjači već godinama učestvuju . Jedan od utemeljivača sajma je rasadnik „Lepo polje“ koji se i ove godine nalazi na sajmu, a čiji je vlasnik Dragan Gajić na otvaranju informisao prisutne o brojnim nagradama koje je rasadnik dobio u proteklim godinama.“Svi mi 50 km od Valjeva smatramo se Valjevcima, učestvovali smo tada učestvujemo i sada radujem se što sajam iz godine u godinu raste. Aca Grujić kao osnivač sajma ima zaista mnogo razloga da bude ponosan pre svega što je njegov sin nastavio ovaj posao i nadam se da ćemo da nastavimo da se vidjamo na ovako lepim zgodama“, rekao je Gajić.

I ove godine na sajmu je u toku nagradna igra čiji su pokrovitelji preduzeće Kepo iz Kosjerića, Gigatron i DTL.

Sajam je otvorio potpredsednik Regionalne privrdne komore   Miroljub Aleksić inače  vlasnik Pionira i Hisara. „  SPREG je postao jedan od najznačajnijih , ako ne i najzančajniji sajam u regionu. Svima nam je značajan akcenat na domaćoj proizvodnji. Meni lično pomalo i smeta kada se promovišu strani investitori i Vlada mora da promeni taj kurs i pomaže domaću proizvodnju . Neki zakoni su već u tom pravcu i doneti . Domaća proizvodnja je značajna jer podiže domaću privredu, kapacitete države , od tog novca i tih poreza mi hranimo ovdašnju decu i na taj način  sprečavamo njihov odlazak iz zemlje. Pozvao biih sve privrednike sa svojim konstruktivnim predlozima da dodju u komoru i da tamo razgovaramo jer moram reći da smo u proteklom periodu oko 40% zahteva privrednika već ostvarili kroz zakone i druge akte“, rekao je izmedju ostalog Aleksić.  

Sajam traje do subote 30. marta, a radno vreme je svakog dana od 10 do 19h, izuzev subote kada se sajam zvanično završava u 16h.

1 comment on “Otvoren SPREG 2019

  1. Brdjanac

    Dalije neko bio ipred graske uprave,da pozdravi goste i poželi dobrodošlicu..Što nema više ovakvih ozbiljnih dešavanja..

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.