Harmonika na filmski način

Večeras u 19.30 časova, trio harmonika „Ars Futura“ održaće koncert u valjevskoj muzičkoj školi.

„Ars Futura“  je moderan trio harmonika koji čine Vasilije Stamenković (1988),
Marko Dražić (1987) i Damir Vasiljević Toskić (1988).
Od 2013. godine, trio aktivno nastupa i osvaja prestižne nagrade u Srbiji i inostranstvu na
međunarodnim festivalima i takmičenjima. Koncertna dinamika tria se ogleda u
nastupima i koncertima širom Srbije, na prestižnim koncertnim podijumima. Svakako najznačajniji je nastup u zadužbini Ilije M. Kolarca a zapaženi su i nastupi u emisijama RTS – a, kao što su „Šarenica“ i „Jutarnji program“, zatim saradnja
sa televizijom „Hram“, u vidu kulturno – umetničke emisije „Stubovi kulture“.
Celovečernji koncert tria na jubilarnom desetom muzičkom festivalu
„LEDAMUS“ u Leskovcu doneo je reverzibilnu sinergiju publike i izvođača,zvuka harmonike i ekspresivnog muzičkog toka.
Intencija delovanja tria je aktivna popularizacija harmonike, muzike za harmoniku i estetskih umetničkih vrednosti sa jasnom gravitacijom ka visokim umetničkim i profesionalnim dostignućima. Članovi tria su nosioci brojnih priznanja i pobednici takmičenja iz različitih muzičkih disciplina. Aktivno deluju i kao solisti u razlicitim muzičkim instrumentalnim invencijama, ali i kao uspešni pedagozi u sredinama u kojima zive i rade (Leskovac, Lazarevac i Ruma) i zajedno sa svojim učenicima osvajaju prestižne nagrade i postižu zapažene rezultate u našoj zemlji i inostranstvu.
Repertoar tria, koji se rezonuje kroz autentičan i prodoran zvuk harmonike čine kompozicije različitih muzičkih epoha, moderne kompozicije za trio harmonika ali i brojne transkripcije i obrade popularnih kompozicija. Na koncertu u valjevskoj muzičkoj školi, Trio će izvesti muziku Baha, Musorgskog, Zolotarjeva ali i Tirsena, Vangelisa, Markovića i drugih autora filmske muzike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.