Zašto sve na silu?

      14 коментара на Zašto sve na silu?

Učenici Šeste škole sasvim sigurno se neće preseliti za vreme ovog zimskog raspusta u novi objekat škole , odluka je koju je doneo Školski odbor , a koju su potvrdili svi zaposleni škole pa i Savet roditelja koji je školi dostavio čak 13 zahteva koji se odnose na putnu infrastrukturu odnosno ulice koje su pristupni putevi dece do škole. Shodno datim izjavama gradonačelnik Gvozdenović ima stav da je škola bezbedna i tvrdi da je direktorka škole rekla da preseljenja nema zbog malo preostalog vremena. Iz dopisa koje je škola uputila gradu jasno se vidi da nije vreme u pitanju već nedostaci i nebezbednost. 

Odluku o preseljenju učenika može doneti samo Školski odbor, a ne direktor škole kako je to u gostovanju na Vujić televiziji izjavio gradonačelnik Slobodna Gvozdenović. Da se Školski odbor pita potvrdjuje dokument koji je nakon sednice potpisala i školi predala dr Slavica Uskoković predsednik Školskog odbora. 

„Mi ne postavljamo direktore škola i to je u ingerenciji ministra prosvete , mi smo izvestili ministarstvo a to je da pre svega škola ima upotrebnu dozvolu i d aje potpuno bezbedna i da može da se useli. Stav je ministarstva prosvete da one koje su postavili da direktoruju i upravljaju školom obavesti ili primora ili ne znam šta uradi i da kaže da hoćemo da se preseli u novu školu ili ne nećemo nova škola je izgradjena pa ćemo da je gledamo ovako kao na razglednici i da joj se divimo . Sada je na potezu ministarstvo i ja ću izvestiti ministra o ovoj činjenici. Odgovor direktora je da nemaju dovoljno vremena za preseljenje“, objasnio je Gvozdenović u pomenutom gostovanju .

Škoslki odbor, jedini nadležan, pak doneo je odluku da preseljenja nema. Takva odluka dakle i nije bila u nadležnosti direktorke Nataše Badovinac. 

Škola, njeni organi upravljanja, izdali su i zvanično saopštenje pod naslovom „Škola nije bezbedna“ gde se navodi da se tek nakon otklanjanja nedostataka škola može preseliti na prolećnom raspustu.

Gradonačelnik tvrdi da je bezbedna jer je stigla Upotrebna dozvola koju je „izdejstvovala“, Radna grupa na čelu sa Mihailom Milutinovićem.

„Ova gradska vlada je završila sve i skupštinskom odlukom od 26. jula  nova škola je preneta Šestoj školi da sa njom može upravljati. Još je važnije da je 6. 12. dobijena Upotrebna dozvola za taj obejkat i tu je faktički sve ono što su bili neki nedostaci otklonjeno , ali iskreno u avgustu u avgustu mesecu kada sam video da je djavo odneo šalu formirao sam Radnu grupu na čijem je čelu bio gospodin Milutinović i koja je imala zadatak da do kraja godine izdejstvuje Upotrebnu dozvolu za školu , škola je uknjižena tako da nema više nikakvih prepreka da se škola useli i da djaci u drugom polugodištu krenu“, rekao je Gvozdenović.

Da bi stvari bile jasnije nepažljivim gledaocima Gvozdenović je još jednom ponovio:

„Nema nikakvih prepreka i stekli su se znači uslovi za otpočinjanje korišćenja novog objekta Osnovne škole Milovan Glišić!“

A potom još jednom:

 „Mislim da su se potpuno, potpuno stekli uslovi da se u novi objekat udje. Škola je potpuno bezbedna jer bezbednost nam je na prvom mestu!“

Školski odbor zatražio je otklanjanje nedostataka navodeći da škola nije bezbedna za učenike , a izmedju ostalog u odluci se navodi: regulisanje prilaza školi za učenike (saobraćajnica na raskrsnici Ulice Radničke i Filipa Višnjića, nedostatak staze iz ulice Podgorske do obekta) nepostojanja plana evakuacije, internet mreža nije puštena, premalo vremena za obaveštavanje roditelja učenika o preseljenju i pružalaca usluga prevoza za učenike putnike.   

Tek nakon što nedostaci budu otklonjeni škola se može preseliti za vreme prolećnog raspusta , stav je Školskog odbora.

Ako zaposleni i Školski odbor i Savet roditelja smatraju da je škola nebezbedna i predlažu da se preseljenje odloži za proleće nejasno je zašto je toliko stalo ovoj gradskoj vlasti da deca novo polugodište započnu u novom objektu?

Gradonačelnik spekuliše u gostovanju na temu toga da su neki tamni koridori moći možda sugerisali da se škola ne useljava. Istovremeno on tvrdi da do njega nije došla informacija kojom se u gradu spekuliše da se škola useljava zbog dolaska predsednika Vučića . „Povezivati takve stvari je smešno. Lično mislim da nema nijedan dobar i valjan razlog da se ne presele u novu školu , ali sada je to na ministarstvu prosvete, direktorki i onima koji vode srpsko školstvo , mi smo kao grad  uradili sve  ono što je trebalo završiti“, rekao je Gvozdenović.

U saopštenju koje je dostavila škola se navodi kao vidljivo je i da su započeti radovi na pristupnim saobraćajnicama, ipak u školi se kako je Vamedia na licu mesta zabeležila, nalaze neobezbedjeni trafoi, strujne table iz kojih vire neizolovane žice, na zidovima su vidljive fleke od vlage, zidovi koji se krune, lajsne koje su popucale  i drugo.

Dvorište je sudeći po vidljivom stanju neuredjeno što dodatno utiče na bezbednost dece.  S obzirom da gradonačelnik tvrdi da je škola bezbedna, a uprava škole i fotografije da nije, može li se zaključiti da gradonačelnik nije detaljno obišao školu ili je pak previše verovao predsedniku Radne grupe Milutinoviću? Ili zapravo postoje neki drugi motivi kad se toliko žuri? Potpuno je nejasno na kraju, ako se na završetak i useljenje čekalo 20 godina zašto naprasno i na silu sve mora biti završeno za sedam dana?

14 comments on “Zašto sve na silu?

 1. Вероника

  Nije ništa na silu, direktorku pod hitno smeniti jer huška Skolski odbor, Savet roditelja i nastavničko veće da je podrže. Sramota kakve stvari iznosi u javnost, sta ona misli, hoće li i ovo malo učenika ostati u školi?! SMENITI DIREKTORKU!!!

  Reply
  1. Roditelj brdjanac

   Veronika,
   Mislim da ti i ne znas gde se nalazi skola o kojoj se prica. Kad bi znala ne bi pisala glupisti. Kakve veze direktorka ima sa tim? Odluka ŠO je potpuno ispravna. Verovatno ti deca ne idu u skolu pa da mozes da znas. Odluka je ispravna 100%. Ne mogu se preko dece skupljati politicki poeni. Zna se i pod cijim pritiskom je ” izdejstvovana” upotrebna dozvola. Zato puna podrska od roditelja za ispravnu odluku.

   Reply
  2. Mrinko

   A tebe staviti da držiš šerpu na mestu gde prokišnjava plafon a kad stane kiša da menjaš osigurače.

   Reply
 2. Cacak

  Tebe veronika je klonfer pogresno informisao .skolom upravlja skolski odbor.osnovni problem koji ce biti razmatran je pranje novca u zavrsnoj fazi dogradnje skole.sta su fazan i musa naplatili a sta su uradili i kako.cim se smeni vlast a onda ce se utvrditi i tvoj identitet i cena za koju si pristala da branis kriminal

  Reply
 3. Sjajan

  Direktoprci a ni clanovima odbora mada su troje iz gradsek kuce, ne sme faliti dlaka sa glave!
  Nasa deca idu u tu skolu, mi roditelji odlucujemo kad a ne Veronika?
  Iza direktorke stoji 15000 gradjana M.Z. Brdjani koji ce prvo Lustrirati Vaseg predednika M.Z. i prilagoditi mu kancelariju u KPZ Buducnost Valjevo.

  Reply
 4. Pirlo

  Da se malo i ja nadovezem. 93′ sam krenuo u skolu Vnop-odreda ili sadansju Desanku Maksimovic. Iz Jasenice smo peske isli po suncu,snegu i kisi, duplim trakama koje su tada bile neizgrađene, te je postojala jedna traka a dva smera ka BG i ja gradu. Naravno, trotoara nije bilo, pa kad padne kisa redovno je neko od nas ostajao mokar,jer ga nesvesni vozači okupaju kada pređete preko bara,i tako mokri sedimo u skoli ceo dan. Naselje ima nekoliko ulica, koje vode ka skoli, sve su uzane,i nemaju trotoara a ljudi redovno parkiraju auta na putu. .. tako da, nemojte paniciti i praviti od Vase dece debile, znam da mnogi od vas mozda ne vole ovu vlast ali pisati ovakve gluposti je sramno… mozete vi to i bolje…

  Reply
  1. Brdjanac

   Izgleda od kada si zavrsio osnovnu skolu nisi vise ni izasao iz Jasenice. Koliko je tada bilo vozila a koliko sada. Ne racunam zaprezna!!!

   Reply
 5. Brdjanac

  Uporediti ulice u Novom Naselju sa Radničkom ,Knez Miloševom i Dušanovom,je zapravo smešno.Dati objasnim,naselje duplo veće,glavni putevi za desetak sela izračunaj koliko imaju stanovnika Brdjani ,plus sela a teren brdovit .Možete zamisliti kad poledi i padne sneg kad vozila proklizaju ..

  Reply
 6. Goran Markovic

  ,,Veronika ,,Pirlo ,,, i slicni manite se tih floskula mrziteovu vlast , pa st aje to gvozdnovovic do sada uradio dobro , zar vi ne vidite na sllikamakoji to uzas , a pokazacemo jos slika i videcete kako je dobijena dozvola za rad.Sram vas bilo ni za decu nemate osecaj zar za vas i jedan deciji { ili bilo koji drugi} zivot ne predstavlj anista da bi svoje politicke i druge frustacije zadovoljili ,Zasto se zuri gvozdenovicu ako misli da ce i dalje biti ,,uspesan ,,grdaonacelnik, ko je Klonfer da bude neki organ sta trazi tamoi Mire Ivanovic pa valjda on bi trebao da shvati problematiku samog smestaAj dece i nastavnog kadarA ili je nesto drugo po sredi?PodrskA ne samo od Brdjanaca nego i drugih delova grda za potpisnike , Skolskog Odbora pa i za direktorku koja je na kraju i shvatila da je ovo prava stvar sto je potpisala jer se decijim zivotom ne sme igrati{ mozda to ne vazi za gvozdenovica } i treba setati sa tim gradjanima sutra kada ovi bahati budu negde tamo daleko.Naravno provera finansijskog dela oko ovih ,,uzurbanih ,, radova na skoli .Zato gradonacelnice nemoj da se uzbudjujes sve znamo i ne mozes nas sve pkoriti .P.S Pitanje zasto cuti nacelnica Skolske Uprave gopodja Zorica Jocic ili se igra stara igra , a za ucenike ko jos o njima misli?. KAD…TAD..

  Reply
 7. Duško

  Pirlo, ajde da se vratimo u nazad 27 godina. Šta će nam trotoari i obeležene saobraćajnice. Neka deca i dalje dolaze mokri u školu ili nedaj bože i po koje da ih zakači po neki auto….

  Reply
 8. Insajder

  Oduševio me ovaj gradonačelnik poznavanjem ISTORIJE pregovaranja među političarima.Prepričao nam dogovor čuvenog diplomate saveznika i još čuvenijeg nacističkog generala o kraju II svetskog rata nekoliko meseci pre zvaničnog završetka.Kako je samo on načitan!!??I istoriju poznaje?I sve to ubaci u priču o školi koja je toliko sumnjiva da je bolje da se ne spominje i da deca ostanu gde jesu!Dosta više tog nadmenog ponašanja, vređa svu pamet ovog grada!

  Reply
 9. Joja

  Potpuno je jasno zašto se forsira preseljenje u novi objekat.Naravno , da bi se neki , koji sa svojom svitom obilaze Srbiju , slikali i pokazali koliko nam je , zapravo , dobro i koliko mi ne znamo da cenimo napore sadašnje vlasti i vladara da našoj deci obezbede najbolje uslove za školovanje , a nama “bolji život”.Vreme je pokazalo da neki toliko vole da se slikaju, da im ne smeta da ugroze ni živote pilota, đaka , a ni bolesne dece.
  P.S Valjevo je sigurno u planu obilaska u narednih par nedelja

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.