Valjevski slučaj „Doktora Kornelijusa“

Blic/Zemaljska pravda nije stigla „Doktora Kornelijusa“ koji je prošle godine, obećavajući ozdravljenje i poboljšanje života, porodicu jednog Valjevca prevario za čak 50.000 evra, jer je ovaj nadrilekar, koji se oglašavao i u časopisima, preminuo pre pet meseci.

Reč je o sada pokojnom Želimiru Jovanoviću (1964) iz Rakovice koji je sebe, kao „Doktor Kornelijus“, reklamirao kao doktora prirodne medicine i radioestezistu koji poseduje natrprirodne moći i veštine i uspešno rešava sve probleme koji za uzrok imaju „negativnu crnu energiju ili magiju“.

Sledeći taj oglas, verujući u navedeno i pozivajući „Doktora Kornelijusa“ u svoj dom, prošle godine očajni Valjevac D.R, svoju porodicu i sebe je doveo u još teži finansijski i psihički pakao. Jer, „Doktor“ je u domu oštećenog, prisupajući „dijagnostikovanju“ putem viska i metodom radioestezije, u temeljima i zidovima kuće D.R. otkrio „fosilne ostatke“ i, kako im je objasnio, „sasvim sigurno namerno zakopane kosti koje su prouzrokovale da je na njihov dom i na njega, majku i rođenu sestru, bačena crna energija i magija“. Prva prepisana „terapija“ bili su „specijalni protektori sa snagom magnetne bioenergije“ koje pravi „Doktor Kornelijus“, zapravo obične metalne ploče, i koje je, tri komada, unesrećeni D.R. platio 660 evra.

– Potom je krenulo dalje obmanjivanje oštećenog, sobzirom da nije bilo poboljšanja ni zdravlja ni poslovne situacije njega i njegovih ukućana, da u njegovoj kući postoji još „čvorišta crne energije“ i da su potrebni „savremeniji protektori“ za održavanja „magijskih rituala“. Svaka od tih „usluga“ oštećenog je koštala od par stotina, do par hiljada evra, koje je D.R. sada pokojnom Jovanoviću slao postnetom, ili mu lično donosio u Beograd – priča naš izvor iz istrage.

Ozdravljenja i poboljšanja za D.R. i članove njegove porodice, iako je do tada plaćena cifra „lečenja“ prevazišla 30.000 evra, nije bilo, pa mu je „Doktor Kornelijus“ predložio da još „uloži“ 18.000 evra za izgradnju „verskog objekta“, te da će mu se vratiti „duplo“ kada „verski objekat“, koji je „Doktor“ zidao na nepoznatoj lokaciji, bude gotov do 1. maja 2018, na šta je prevareni Valjevac pristao. Prošao je i praznik rada, D.R. nije imao ni zaradu ni bilo kakvo poboljšanje, pa je konačno odlučio da nadrilekara prijavi policiji.

– Pred osnovnim tužilaštvom u Valjevu Jovanović je rekao da je u osnovi muzičar koji svira harmoniku, ali i da je radioestezista i doktor prirodne medicine, kao i da je mnogima „pomogao“ otkrivaću uz pomoć radioestezije „čvorišta“ negativnog zračenja koje utiče na psihu. Priznao je, praktično sve, ali da je od D.R. uzeo „samo 35.000 evara, te da je spreman na „dogovor“ – objašnjava naš izvor.

Iako je tužilaštvo za prevaranta tražilo pritvor, sud mu je samo izrekao meru zabrane napuštanja prebivališta. Istraga je pokrenuta, ali je slučaj „Doktora Kornelijusa“ okončan tako što je u septembru prošle godine naprasno preminuo. P. VUJANAC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.