Škola sa dozvolama izgleda ovako

Gradska vlast najavila je na gradskom sajtu da je Šesta škola spremna za preseljenje. Kako Vamedia saznaje potpuno suprotno tome misli Školski odbor koji nije dao zeleno svetlo. Fotografije iz unutrašnjosti škole svedoče da je Školski odbor imao dobre razloge za donošenje ovakve odluke.

Novi objekat Šeste škole odavno nije novi jer je njegova gradnja započela 2000 godine i nakon toga uz duge pauze sporadično nastavljana. Objekat je godinama služio za predizborna obećanja, obilazili su ga ministri davali svoja obećanja , ali sam završetak nije bio ni blizu.

Popularno nazvan „Skadar na Bojani“, objekat je bio predmet i osude i pohvale podjednako. Zamišljen da primi svu decu Brdjana sa modernim kabinetima ovaj objekat je bio ponajviše predmet spoticanja svakoj vlasti. Iako niko ne zna da kaže tačno koliko je koštala izgradnja neke procene koje su se mogle čuti kretale su se i do 350 miliona dinara.

Radovi na izgradnji počeli su 2000 godine sa prekidom do 2003. godine i do tada je uloženo 50 miliona koje treba revalorizovati prema vrednosti dinara. U radove od 2009. godine i 2010-te uloženo je oko 147 miliona dinara od čega je 118 miliona dinara obezbedio grad u budžetu , a 28 miliona je dalo ministarstvo prosvete sa poslednjih 150 I dodatnih 25 miliona od ministarstva u školu, izdvajanja su se potom nastavila.

U samom objektu bilo je mnogo problema, a naročito oko samog objekta, o čemu su valjevski mediji već izveštavali. Najviše problema zadalo je grejanje odnosno činjenica da je instalacija radjena uz mnogo propusta , a sama kotlarnica imala je svoje posebne manjkavosti. Skoro godinu dana aktuelna vlast je pokušavala da sistem grejanja osposobi.

Predstavnici vlasti svojevremeno su obaveštavali javnost da problema ima mnogo, da temelj  propušta vodu , pojavilo se potom klizište koje je sanirano prilikom izvodjenja radova na parternom uredjenju,  pod u sali je bio  podinut.

Preseljenje učenika I nastavnika u novi objekat Šeste škole izostalo je prvog septembra. Kako je tada koordinator za sve u vezi ove škole Mihailo Milutinović rekao na Vujić televiziji škola će biti useljena u novembru. “Da li će to biti 10. septembar ili prva polovina novembra kada deca imaju jedan raspust, to ostaje da se vidi. Inače sam objekat je spreman da učenike primi i sutra“, rekao je za VTV Milutinović. Škola nije useljena ni u novembru.
Ipak, zakon kaže da „škola ne može da vrši statusne promene, promene naziva ili sedište u toku nastavne godine“. Dakle, moguće je preseljenje samo za vreme raspusta. Kako se ovaj raspust bliži kraju za očekivati je da se deca presele upravo sada.

Na gradskom sajtu navodi se da je objekat u potpunosti spreman za preseljenje. U samom gradu spekuliše se na temu predstojeće posete predsednika Aleksandra Vučića u okviru kampanje“Budućnost Srbije“ pa se govori i o tome  da je objekat škole upravo pogodan za otvaranje i svečanu posetu.

Da li će tako i biti ostaje da se vidi , a roditelji djaka navode da prilazi školi nisu uradjeni i da bi trebalo sačekati da se i ti poslovi završe. Vamedia je upravo o prilazima školi pisala u tekstu „ Djak prvak na putu do Šeste škole kolovozom ili korovom”.

S obzirom da grad tvrdi da je sve završeno pogledali smo unutrašnjost škole malo bliže. Na više od deset mesta vidljive su fleke od vlage, zidovi koji se od iste vlage krune, na zidovima su vidljive pukotine.  

U staroj školi trenutno je oko 700 djaka.

9 comments on “Škola sa dozvolama izgleda ovako

  1. Mihailo

    Ostavka direktorke, zbog pritiska na nastavni kolektiv i dovodjenha dece, sredstava i ljudstva u opasnost. Ostavka.

    Reply
  2. Goran Markovic

    Ovo je lakrdija svih onih koji ucestvuju u obmani javnosti oko ove Seste skole -Milovan Glisic i vidi se da neko hoce na silu da pusti u rad ovu skolsku Ustanovu jer se time zeli poslati poruka da se u Valjevu nesto radi .Slike su autenticne i to je vidljivo .Koliko je,, bitno ,,nekome bezbednost dece to pokazuju i izjave i slikanje gvozdenovica , Ivanovica Klonfera i drugih gde se kaze da je sve ok .Ovde je ocito da gvozdenovic zeli da se skola pusti u rad i da se Predsednik Drazave Aleksandar Vucic Ministarstvo Prosvete dovede u zabludu da su svi uslovi steceni za normalan rad sto narvno nije .Prvo prilaz skoli katastrofa -trotoari , ulice , gde ce deca da kupe uzinu i sve ono sto bi bilo noramlno ali u Valjevu nije to normalno jer po meni mojim sumnjama grd vode lazovei, prevaranti i lazovi koji cak hoce i Predsednika Drzave da slazu i da ga pozovu na otvaranje te skole jer drugo { a ni to} nisu nista uradili za 4 godine vladavine!Da li ce Aleksnadar Vucic dozvoliti jos jednu obmanu iz Valjeva gde su pozicije SNS opasno uzljuljane upravo zbog loseg vodjenja grada od strane ovih koji hoce na silu da deca krenu u skolu , a za bezbednost to nije bitno!Ili manje vise za tu opciju gde pripada samo papiroloski i gvozdenovic i ostali nego pogubno za grad , za decu o kojoj moramo svi da vodimo racuna.Zanimljivo je to oko upotrebne dozvole , zasto su odustali stucnjaci iz Sida , jesu li mozda neki , ovi ,oni bolji ili je opet neka prica vezana za Novi Sad i zasto bas Novi Sad .Dalje koja je uloga direktorke Osnovne skole MilovanGlisic , da li je neko vrsio pritiske da potpise ili ne ili je intersuje direktorsko mesto ?To mora objasniti svim roditeljima cija deca treba da budu preseljena ili neka buduca u tu skolu , jer pojavljivanje gvozdenovica na VTV u jednom momentu pomenu neku prisilu oko potpisivanja ako sam dobro cuo?Zato roditelji nemoj da se niko igra sa zivotima vase dece , ne dozovolite da deca sede u ucionicama gde je vlaga , gde voda curi niz zidove , gde je grejanje ne moguce popraviti jer politika i zadovoljenje gvozdenovca ne moze da pobedi sve ovo sto sam naveom . Dosta je bilo lazi , podmetanja i svega sto dovodiu pitanje los zivot u gradu a ovde bezbednost dece , nastavnog kadra , i roditelja i svih nas koji se krecemo automobilima u tom pravcu jer ce se deseiti da ce deca , roditelji pratiti decu u skolu i morace da se krecu ulicom jer nema trotoara gde moze doci i do ne zeljenih situacija koje su opasne po zivot te decice i ne priajtnih situacija za vozace! .STOP politici kada su deca u pitanju i uopste kada se radi o krucijalnim pitanjima za bolji zivot gradjana!!P.S Ovo je jos jedan dokaz zloupotrebe politickog uticaja gde ni deca nisu postedjena zaradi politickih poena!

    Reply
  3. Goran Markovic

    Pitanje , da li ima uticaja Skolska Uprava u Valjevu kao i Nacelnica Kolubarskog Okruga Zorica Jocic da li je i koliko ucestvovala oko pomenutog desavanja u Skoli Milovan Glisic u domenu dovoljno za tezinu odluke u rad i smestaj svih , dece , nastavnog kadra i svih lica koji su ne ophodni za rad u ovoj skolskoj Ustanovi!Da li se njeno misljenje kao Nacelnika istokao i gradnoacelnika i ostalih da su ispinjeni svi preduslovi za normalan rad ? Moramo priznati Nacelnik Kolubarskog okruga skolske Uprave je veoma bitan segment i misljenje za odluku o dodeli iz Ministarstva Prosvete ili je bitno zadovoljiti politicke apetite gvozdenovica ?

    Reply
  4. Silan

    Ostavka i te Jocic jersa ovom ugrozava zdravlje roditelja, nervira nas a zivote dece?

    Reply
  5. Cacak

    Sta tu predstavlja teca.cuva klonfer.mnogo se razigrao a bg gori.teco “teco smanji dozivljaj.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.