„Dani domaćeg iz našeg kraja“

U februaru akcijsko sniženje u okviru kampanje Europroma „Dani domaćih“ imaće 7 proizvodjača iz valjevskog kraja koji će kupcima po akcijskim cenama  ponuditi  10 proizvoda koji su proizvedeni u našem kraju po domaćim recepturama.

Već šest meseci za redom kompanija Europrom realizuje kampanju pod nazivom „Dani domaćih“ koja podrazumeva da svakog meseca jedan ili više domaćih proizvodjača biva stavljen u središte aktivnosti . „Razlika u februaru je što ćemo promovisati i o o njima pričati, regionalne i lokalne domaće proizvodjače. Još jednom smo želeli da pokažemo da u okviru ove kampanje kriterijum da li se radi o velim ili malim proizvodjačima nama nije ni presudan ni bitan. Europrom jednako podržava i jedne i druge , ali su nama jedino bitna dva kriterijuma, da se ovde radi o domaćim i kvalitetnim proizvodima. Ovaj mesec nazvali smo „Dani domaćeg iz našeg kraja“, kaže Bojana Perić PR menadžer kompanije Europrom.

Ona je navela da reklame za proizvode lokalnih i regionalnih proizvodjača teško možemo videti , pa i da njihova ambalaža nije lako uočljiva kao što je to slučaj sa velikim nacionalnim proizvodjačima, ali sam kvalitet proizvoda čini lice naših krajeva. „Ovi proizvodi su lice naše tradicije. Svi zajedno ponosni smo na tu činjenicu. To znači da se ovi proizvodi prave po starim tradicionalnim recepturama i od sirovina iz našeg kraja. Iako su tomale proizvodnje ispoštovani su svi standardi koje ispunjavaju i veliki proizvodjači. Europrom je pažljivo vršio odabir i vodili smo se kriterijumom da štetnih aditiva nema. To je najveći razlog što se borimo da ovi proizvodi nadju put do potrošača“, kaže Perić.

Europrom je ideju Domaće prvi put implementirao pre pet godina na SPREG-u i od tada lista uključenih proizvodjača se samo povećavala. Kako Perićeva objašnjava ne treba zaboraviti da podrška domaćim proizvodima znači podršku zapošljavanja pa je iznela i podatak da je u proizvodnji pomenutih proizvoda ove robne marke zaposleno 300 ljudi.

Konferenciji za novinare na kojoj je najavljena akcija u februaru prisustvovali su predstavnici  7 proizvodjača čiji će proizvodi biti promovisani u ovom mesecu.

„Osnovani smo 2009. godine i bavio se proizvodnjom mlečnih proizvoda, a osnovna formula uspeha je priroda. Sve pripremamo na prirodan način bez ikakvih aditiva i dodataka. Mleko nabavljamo u selima nadomak Mionice gde se nalazi naša mlekara. Jako smo zahvalni što se nalazimo medju svim ovim proizvodjačima iz razloga što je danas u moru brojnih industrijskih proizvoda jako teško doći do potrošača, a robna marka „Domaće“ nam to i omogućava“, rekla je Aleksandra Paunović u ime mlekare „Kačarević“ čiji će se proizvodi naći na akcijskom sniženju u februaru u objektima Europroma.

Slično mišljenje izneo je i predstavnik  pekare „Podgorina Beljić“,  Aleksandar Beljić: „ Postojimo od 11991. godine i bavi se proizvodnjom hleba i drugih pekarskih proizvoda na tradicionalan način. S obzirom da uzimamo sve veći udeo na valjevskom  tržištu 2016. godine izgradili smo potpuno novi objekat sa 400 kvadrata proizvodnog prostora i 100 kvadrata magacinskog prostora i tako omogućili da možemo da izbacimo 15 000 proizvoda u jedinici vremena od 24 sata. U ovom slučaju fokusiramo se na „Hleb sa ognjišta“ čiji je osnovni input brašno dobijeno mlevenjem celog zrna pšenice na vodenici potočari.   Ne dodajemo boje i hemisjke poboljšivače kvaliteta i proizvod spremamo na tradicionalni način. Zahvaljujući Europromu uspeli smo da se predstavimo valjevskom tržištu i naši proizvodi su jako dobro prihvaćeni. Kupovvinom domaćih proizvoda oogućavamo nova radna mesta , negujemo lokalizam“.

U februaru kupci u Europromu mogu na akcijskim sniženjima u okviru robne marke Domaće kupiti: mlečne proizvode, jaja, domaće kore, supe dok ih iz slatkog programa očekuju : medenjaci, štrudle , baklave, sokovi. Sve pomenute proizvode kupci u Europromovim objektima moći će i da degustiraju:

  • Mlekara „Kačarević“
  • Mlekara „Agro Maja“
  • Pekara „Podgorina Beljić“
  • Farma jaja „S produkt“
  • „Jablanik“
  • „Aronko“
  • „Europek“

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.