Sneg otežao kretanje

Sneg koji u Valjevu i valjevskom kraju pada bez prestanka duže od 48 sati formirao je snežni pokrivač čija visina u pojedinim delovima grada prelazi 30 cm. Pijace neočišćene, a parking se ne naplaćuje.

Sam intezitet snežnih padavina vidno je usporio rad preduzeća koje čisti gradske ulice, ali su po poslednjim informacijama ulice u prvom prioritetu uglavnom sanirane.

Ipak novi snežni nanosi i posle prolaska kamiona sa plugom ponovo se stvaraju. Ulice u prvom prioritetu sanirane su i solju i rizlom.

Saobraćaj  se otežano odvija u valjevskim selima gde su formirani snežni nanosi blizu jednog metra.

foto:LIdija ve live

Iako postoji jasna gradska odluka kojom se definiše obaveza vlasnika svih objekata da uklone sneg sa trotoara i javnih površina u dužini koju zauzima njihov objekat, shodno situaciji u brojnim ulicama čini se da se gradjani ne pridržavaju ove obaveze pa se i pešacima savetuje pažljivo kretanje.

U Valjevu se trenutno  zbog sneza na parking mestima ne naplaćuje parkiranje, a da nisu samo pojedini gradjani neodgovorni po pitanju čišćenja snega dokaz je i JKP Polet , preduzeće koje se stara o valjevskim pijacama gde je više nego očigledno da sneg nije očišćen pa se i kupci teško kreću.

foto:mark 4147

U subotu će biti oblačno i suvo u svim krajevima. Ujutru se očekuje slab do umeren mraz, dok će se tokom dana temperature kretati između 1 i 3 C. U nedelju će biti nešto toplije i maksimalne temperature će se kretati između 5 i 7 C. Ponegde će biti uslova za slabu kišu. Doći će do otapanja snežnog pokrivača. Na jugu će biti za koji stepen svežije.
Slične temperature će se zadržati i u ponedeljak. Narednih dana malo svežije uz povremenu kišu ili susnežicu. U brdsko-planinskim krajevima padaće sneg.

foto:Lidija ve live

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.