Preplavljen fejsbuk direktivom –“Za Beograd na Petina”

Fejsbuk je od juče preplavljen fotografijama prepiske na Viberu kojom se gradjani I zaposleni pozivaju na odlazak u Beograd 17. januara , na doček predsednika Rusije Vladimira Putina. Kako tvrde zaposleni u  jednom javnom preduzeću u Valjevu, ovo preduzeće je dobilo kvotu od 70 zaposlenih koji moraju biti u autobusima za Beograd, a dnevnica će im biti plaćena.

Dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina u Beograd, vest je koja se neprestano  ponavlja u državnim I provladinim medijima, a ujedno njegov dolazak postao je partijski zadatak članova SNS-a.

Na društvenoj mreži fejsbuk, u brojnim grupama koje su vezane za Valjevo osvanule su fotografije prepiske izmedju pozivara u ime partije I nekih od ljudi kojima je poruka stigla. Zanimljivo je da lice koje poziva u poruci navodi da će oni koji se ne odazovu pozivu biti kažnjeni , a da će to lično učiniti gradonačelnik. Pozivar u poruci, predsednika Rusije naziva Petin umesto Putin što onaj koji odgovara neprestano potom I ponavlja .

Vamediji se u toku jučerašnjeg dana obratilo I nekoliko zaposlenih u u jednom javnom preduzeću u Valjevu  sa informacijom da je u preduzeće stigla naredba koja kaže da je kvota ovog javnog preduzeća za odlazak u Beograd 70 osoba a da u najgorem  slučaju broj putnika ne sme biti manji od 50. Zaposleni za Vamediu kažu I da poziv ne stiže porukom već lično od lica koje je u bliskim rodbinskim vezama sa jednim od gradonačelnikovih saradnika pa I da je isto lice u ovo javno preduzeće zaposleno tokom prošle godine po direktivi ove partije. Isti sagovornici Vamedie navode da su dobili I informaciju da je odluka o kvotama doneta na sastanku partije koji je prethodno održan, a da je gradonačelnik bio delilac kvota. Na pitanje Vamedie ko će isplatiti obećanu dnevnicu , izvori Vamedie nisu imali odgovor izuzev pretpostavke da će to uraditi preduzeće.

print screen jedne od objava na fejsbuku u grupi Valjevo, Valjevci i još ponešto

Organizovani odlasci na brojna dešavanja koje SNS orgnizuje nisu ništa novo u Valjevu jer su se Valjevci vidjali na snimcima koji su potom objavljivani I iz Preljine, Čačka, ispred Arene u Beogradu, iz Šapca I brojnih drugih mesta u kojima se SNS promovisao.

Javna je tajna, da ista lica ili dobijaju dnevnicu I jedan obrok ili su pak prvi na listama za zapošljavanje. Zanimljivo je da su novozaposleni u Upravi po osnovu različitih ugovora vidjani za vreme radnog vremena na dočeku  naprednjačkih ministara u Valjevo.  

Ukoliko su fotogradije koje se dele na fejsbuku istinite, ne treba zaboraviti I da svaka partija ima pravo slobodnog samoorganizovanja, ali je pretnja, koja se vidi u objavljenoj poruci, da će neko biti kažnjen ipak daleko od slobodnog izbora. Ostaje pitanje koji su to mehanizmi kojima raspolaže gradonačelnik, kako se navodi u porukama, kojima može kazniti nekog zaposlenog s obzirom da zakon o radu jasno navodi uslove koji moraju biti ispunjeni da bi recimo jedno zaposleno lice moglo ostati bez radnog mesta.   

*Vamedia je preuzela fotografije sa više objava u različitim grupama na  fejsbuku. Na istim fotografijama vidi se I broj telefona, ali je Vamedia zbog zakona o zaštiti podataka donela odluku da pomenuti broj, iako je vidljiv na fejsbuku, ipak ne objavi.   Zbog neodgovarajućih formata objavljenih fotografija Vamedia je iste fotografije prilagodila formatu sajta u više delova.

5 comments on “Preplavljen fejsbuk direktivom –“Za Beograd na Petina”

  1. Brdjanac

    Evo ja vam obecavam, proci ce i to njihovo, ali ja ih necu zaboraviti kad sidju sa vlasti, samo ih cekam. Neki seljoberi iz Novog Naselja na nekim pozicijama po Valjevu, misle da je ovaj narod glup. Zivi bili pa videli !

    Reply
  2. Klozet majistor

    Svi oni koji sada ovo rade i koji su u SNS-u kad se promeni vlast opet će biti uz stranku na vlasti. Vazda je tako bilo,tako ce i biti

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.