Naš Valjevac u Googl-u

      1 коментар на Naš Valjevac u Googl-u

“Ako je vreme novac, onda je moment pažnje na internetu novac na kvadrat”, objašnjava smisao savremenog digitalnog marketinga Đorđe Petrović, “naš čovek” u Google, gde je zaposlen kao specijalista za digitalni marketing.

Petrovića (28), koji je tokom poslednje konferencije “iRevolucija 2018” u rodnom Valjevu održao nekoliko predavanja o korišćenju Google-ovih marketinških i analitičkih alata (AdWords, Google Analytics, Google Trends, MarketFinder) u smislu poboljšanja biznisa, Google je “bezecovao” još dok je bio student na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. U leto 2015. godine tako je diplomirao na FON-u, a već na jesen obreo se u Dablinu, u evropskoj centrali Google, gde radi sa brojnim firmama sa tržišta Velike Britanije, koje su klijenti Google-a.

– Klijetni su vrlo raznoliki, od visokotehnoloških industrija do kompanija koje se bave najrazličitijim vrstama usluga, tako da je posao, iako zahtevan, apsolutno kreativan i predstavlja pravi poslovni izazov za mene, upravo zbog raznolikosti i nivoa sofisticiranosti. Pre svega, tu je analitika trenutnog poslovanja klijenta, a potom savetovanje partnerskih agencija Google, koje zastupaju te klijente, kako da u marketinškom smislu budu što inovativniji u identifikovanju potencijalnih kupaca i što efikasnije plasiraju svoju poruku toj ciljnoj grupi – objašnjava Petrović svoj posao.

Prednosti digitalnog marketinga, kako objašnjava, višestruke su bez obzira da li internet reklamu žele da koriste početnici u biznisu, takozvani “startup-ovi”, ili oni koji već imaju razrađeno poslovanje.

– Nije, dakle, reč samo o povoljnosti koje nudi digitalni marketing, nego i “cakama” koje treba savladati da se sve prednosti iskoriste. U tom smislu, koristeći Google alate, nekome ko je u stadijumu da kupi, ali se dvoumi između dve firme, moguće je poslati najbolju moguću poruku da kupi baš od njih, a ne kod konkurencije – kaže Đorđe, dodajući da da ističe svoj lični, a ne stav Google.

Bez obzira na snagu interneta, kako ističe, sam proizvod je uvek najkvalitetniji način za prodaju. Način na koji se proizvod predstavlja, međutim, igra ogromnu ulogu.

– Jer, živimo u svetu ogromnog broja informacija u kojem je momenat pažnje značajno smanjen i zato je jako bitno vrlo brzo pridobiti pažnju potencijalnog kupca i na zanimljiv način predstaviti svoj proizvod. Čak i kada je kvalitetan, a nije predstavljen na originalan način, proizvod neće ugrabiti dovoljno pažnje. Ako se kaže da je vreme novac, kada je u pitanju digitalni marketing, onda može da se kaže da je pažnja novac na kvadrat – zaključuje Google-ov marketinški stručnjak.

P. VUJANAC

1 comment on “Naš Valjevac u Googl-u

  1. Valjevac

    Ðordje je sjajan mlad čovek. Bilo je zadovoljstvo slušati ga na iRevoluciji.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.