Koncert valjevskih akademaca

U  četvrtak, 17. januara, s početkom u 19 časova, u svečanoj sali  Valjevske gimnazije,  biće održan koncert studenata muzičkih akademija  u Beogradu i Novom Sadu, nekadašnjih učenika  MŠ „Živorad Grbić“, Nikole Todorovića (klavir) i Jovane Kojić (solo pevanje).

Ovo dvoje mladih umetnika su već kao srednjoškolci  ostvarili  sjajne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima i izuzetnu interpretativnu zrelost prikazali na brojnim koncertima u svom rodnom gradu u toku 2017. godine. Posebno omiljeni bili su njihovi nastupi u Modernoj Galeriji i solistički koncerti u sali Valjevske Gimnazije.

Na koncertu u četvrtak, Nikola i Jovana predstaviće se kompozicijama Betovena, Šopena, Skrjabina, Rahmanjinova, Pučinija, Milojevića i drugih autora umetničkog zvuka. Koncert Nikole Todorovića i Jovane Kojić  simbolično predstavlja i višegodišnji rezultat rada valjevske muzičke škole sa muzičkim akademijama u zemlji i okruženju kao i nastavak kreiranja vrednih muzičkih programa u zajedničkoj oganizaciji MŠ „Živorad Grbić“ i Valjevske gimnazije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.