Održana Skupština Udruženja boraca

imageNa sednici Skupštine udruženja boraca rata od 1990 godine Grada Valjeva usvojen je izveštaj o radu u 2017 godini, izveštaj o radu u 2018 do dana skupštine i plan rada za 2019 godinu,.izveštaj o materijalno-finansijskom poslovanju za 2017 godini.

“Posle održane Skupštine u 18 časova i 15 minuta održao se sastanak sa novopristiglim a pozvanim članovima udruženja na temu
1.ostvarivanja ratnih dnevnica i nematerijalne štete za utvrđenu diskriminaciju,
2.novi zakon o borcu-nacrt,
3.progon Boraca,
4.štrajk upozorenja na nivou Srbije(govirio Dejan Milošević Kuna),
5.dogovor oko učesnika za javnu raspravu u vezi nacrta zakona o borcu-30 odabranih.
Nikada ovoliko zainteresovanih boraca, ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca nije bilo na Skupštini udruženja. Dobro smo postupili što smo podelili članove u dve grupe inače sa odazivom mogli smo da napunimo salu Doma kulture.
To je znak da smo na pravom putu i da Boračka populacija ima poverenja u naš dosadašnji rad.
Predloženo je da se nastavi sa radom kao u prethodnim godinama i da se podigne nivo saradnje sa Lokalnom samoupravom izričito službeno i Ministarstvom za boračka pitanja izričito službeno.

image Pokazali smo našu snagu ovoliko ljudi ne bi mogli da okupe svi politički subjekti u Valjevu i da tako nije bilo ja kao predsednik razmišljao sam da dam ostavku.
Sobzirom da je ovo ogromno poverenje nadahnulo me je da se još više borim za prava Boračke populacije!
Gost je bio i Dejan Milošević predsednik udruženja boraca Gvozdeni puk Republike Srbije i predstavnici iz udruženja boraca Gvozdeni puk iz Osečine, Loznice, Čačka, Šapca, Ivanjice, Požege, Arilja i Ljubovije.
Na sastanku je govorio Dejan Milošević Kuna predsednik udruženja boraca Gvozdeni puk Republike Srbije a ispred Lokalne samouprave pored svih pozvanih došao je zamenik Gradonačelnika Dr. Zoran Živković koga Boračka populacija izuzetno uvažava!
Poseban i drag gost sa kojim udruženje ima saradnju je bio čuveni Valjevski muzičar, vlasnik studija M,
Dragoš Momčilović.
Nastavljamo dalje sa sprovođenjem programa Ljubovija i projekta Maljen i Borbom za naša prava uz puno obostrano uvažavanje sa nadležnim institucijama!

Osuđen je ,,progon" boraca koji su štrajkovali i ako se nastavi dogovoreno je da svi izađemo na ulicu u demokratski štrajk jer bilo je dosta tuđeg ,,iživljavanja"???

Predsednik Ubr Valjevo i
Generalni sekretar udruženja boraca
Gvozdeni puk Republike Srbije
Bradić Ljubomir”

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.