Nagrade I umeće u susret jubileju

Tradicionalni koncert na samom kraju godine održalo je KUD Djerdan. Prvi deo koncerta je bio kvalifikacija ovog društva za državnu smotru ansambala RS, a u organizaciji amatera Srbije.

U Sali Cantra za kulturu KUD Djerdan održao je celovečernji koncert priredivši za gedaoce čak 10 koreografija iz raznih krajeva Srbije. Ovo Društvo inače u toku godine održava dva koncerta od kojih je prvi u prolećnim mesecima pod nazivom „Školski čas“ kada nastupa i škola folklora i drugi na kraju godine kada ovo društvo gledoacima predstavi uvek novu koreografiju. Tako je bilo i ove godine pa je pored igara iz Valjeva, Knjaževca, Dragačeva, Vranja priredjena i igra Binačka Morava.

Sam koncert bio je deo kvalifikacija ovog društva za državnu smotru ansambala RS, a u organizaciji amatera Srbije. Bila je ovo prilika da se Djerdan pred jubilej 25 godina postojanja koji obeležava naredne godine osvrne i na brojne nagrade dobijene u proteklom periodu pa se moglo čuti da je Djerdan nosilac arhipartiske gramateza izuzetan doprinos očuvanju narodnog folklora kojom ih je odlikovao episkop valjevski gospodin Milutin, ali i zvanje Čuvar narodne tradicije osvojeno u takmičenju koje je na nivou Srbije organizovao RTS. Djerdan je ponosni vlasnik osam pehara pobednik večeri na Zlatnom i Malom zlatnom opanku, 11 zlatnih ,srebrnih i bronzanih odličja, brojnih nagrada publike.

KUD Djerdan za ovih 25godina postojanja već je prepoznat kao društvo koje okuplja veliki broj članova, a za narednu godinu , godinu jubileja, kako se moglo čuti, priprema se i veliki koncert na kom se očekuju nova iznenadjenja .

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.