Na radost deci „Andjeli čuvari“ dodeljuju 873 paketića

Novogodišnja bajka koju sada već po 19 put organizuje Udruženje „Andjeli čuvari“ biće održana 28. decembra u 18h u Centru za kulturu. Ovoga puta „Andjeli čuvari podeliće deci 873 novogodišnja paketića.

Valjevo je već naviklo da sam kraj godine praktično obeleže pokloni i paketići Udruženja „Andjeli čuvari“ za svu decu Valjeva iz ranjivih kategorija. Pred veliki jubilej postojanja ovo Udruženje i Kreativna radionica Pinokio pripremili su Novogodišnju bajku u kojoj će pored dečije predstave učestvovati i KUD Djerdan, a deci uz pomoć donatora biće podeljeno čak 873 paketića.

Pinokio trenutno ima 160 dece od čega dve predškolske grupe, a za proteklih 19 godina više hiljada mališana prošlo je kroz njihovo obdanište, brojne projekte, radionice , a dvaput veći broji dece obradovan je za Novu godinu paketićem. Svaka godina ispunjena je brojnim aktivnostima , a predsednica Udruženja Vesna Lazić kaže da je sada već gotovo godinu iza nas obeležilo dosta zanačajnih aktivnosti: „Boravili smo na Zlatiboru na samom početku godine, imali proslavu Svetog Save, zimovanje. I ove godine zahvaljjući gradu na konkursu socijalne zaštite podržan je i nastavljen projekat Za dečiji vrtić-jednake šanse za razvoj dece u funkciji socijalne inklluzije u kome se deci obezbedjuje ishrana u toku celodnevnog boravka. Grad finansira 35 obroka za decu iz deficijentnih porodica. Aktivnosti smo nastavili i za 8. mart brojnim predstavama“, kaže Lazićeva.

Na slavi grada 20 . marta upravo Vesni Lazić uručena je nagrada Grada Valjeva za delovanje u socijalnim i humanitarnim segmentima uz ostvarene i zapažene rezultate. „U 2018. godini realizovali smo projekat“ Unapredjenje uslova za odrastanje i dobrobit dece ranog uzrasta“. Cilj projekta  se odnosio na unapredjenje kvaliteta života dece ranog uzrasta iz nekomletnih porodica, samohrani roditelji, deca sa smetnjama u razvoju, deca niskog socijalno ekonomskog statusa, senzibilisanje njihovih porodica za razumevanje, prihvatanje i vrednovanje i stvaranje jednakih šansi za svu decu i gradjane u Valjevu“, kaže Lazić.

Pinokio je u 2018. godini učestvovao i na „Prolećnom Ubskom festivalu“ sa dečijom predstavom „Zlatokosa“, a osvojene su brojne nagrade i priznanja. Učešće na Zmajevim igrama, brojnim konkursima,“Danima šljiva“, samo su neke od zabeleženih aktivnosti. U ovoj godini pored predstave „Zlatokosa“ Pinkio je realizovao i  predstavu „Hajdi“. Udruženje „Andjeli čuvari“ je izdavač i Priručnika za mlade „Da li želiš da živiš zdravo?“ čiji je cilj da mladima obezbedi informacije i sadržaje koji podstiču humane odnose medju ljudima, razvoj i uvažavanje vrednosti ljudskog života, afirmaciju ličnosti, prevenciju reproduktivnog zdravlja, društvenih vrednosti.

Nagrade i pohvale obeležile su i ovu 2018. godinu , a za narednu Lazićeva kao godinu jubileja najavljuje brojne i velike aktivnosti. Kruna i ove godine biće Novogodišnja bajka po kojoj se ovo Udruženje podjednako prepoznaje. „Hvala svim našim donatorima, svim ljudima dobre volje , velikog srca koji nam pomažu svake godine da pripremimo paketiće. Bez njihovih donacija u ovim ekonomski teškim vremenima ne bismo mogli obuhvatiti tako veliki broj dece“, rekla je Vesna Lazić najavljujući novogodišnju predstavu i dodelu paketića.

S.V.    

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.