Dr Milan Marković isključen iz Srpske napredne stranke?

imageKako Vamedia nezvanično saznaje dr MIlan Marković je isključen iz Srpske napredne stranke. Marković kaže da još uvek nije zvanično obavešten.

Kako Vamedia saznaje na sednici IO SNS održanoj u Čačku doneta je odluka o isključenju dr MIlana Markovića iz SNS-a. Marković kaže da još uvek nije dobio zvaničnu informaciju, a u javnosti se do sada u nekoliko navrata pojavljivala ovakva informacija. Ona se zapravo pojavljivala gotovo svaki put nakon održane sednice Skupštine grada.
I na poslednjoj sednici dr Marković je uputio kritike na račun lokalnog rukovodstva iznoseći činjenice koje idu u prilog tome da lokalna vlast ne prati centralnu sa nivoa Srbije. Marković je u svojim dosadašnjim govorima uglavnom skretao pažnju funkcionerima i ljudima koji odlučuju da razvoj grada nije na zavidnom nivou , ukazivao je na ozbiljne koruptivne pojave i kritikovao bahatost u trošenju lokalnog budžeta u segmentima gde krajnji cilj nije bolji život gradjana. Za govornicom je uglavnom davao primere kako je neke probleme rešio i na koji način upravo predsednik Vučić.
Ovog puta na sednici Skupštine Marković je izneo ozbiljne zamerke na račun kašnjenja u raspisivanju tendera za bolnicu za koju je VLada pa i ministarstvo preko Kancelarije opredelilo sredstva.
Kako Vamedia saznaje u redovima naprednjaka izlaganje Markovića i kritike koje je upućivao ne odgovaraju gradonačelniku Slobodanu Gvozdenoviću koji se već jedno duže vrme zalagao da dr Marković bude isključen iz stranke.
Isti izvor navodi da je prvi put takav zahtev Gvozdenović uputio Glišiću u trenutku kada je sa mesta šefa odborničke grupe smenjena Zorica Jocić. Zahtevi za smenu ostajali su do sada neuslišeni , a da li je informacija o smeni tačna biće poznato već u ponedeljak.

image Dr MIlan Mita Marković je svojevremeno bio i poverenik SNS u Valjevu,a na ovu funkciju je podneo ostavku s obzirom da tadašnja garnitura funkcionera iz SNS-a nije želela da ispoštuje odluku o ostavkama koje je Marković zatražio kako bi uskratili podršku SPS-u sa kojim su formirali koaliciju 2012. godine. Ostavke su na kraju ipak jednim delom date , dok je troje direktora smenjeno u februaru 2014, kada je SPS formirao drugu većinu na lokalu.
Izvor Vamedie iz redova naprednjaka navodi da Marković uživa veliki ugled u redovima valjevskog SNS-a. “ Nije to samo u partiji već uopšte u gradu. Mita je oduvek ukazivao na probleme i davao predloge kako da se nešto popravi. To Gvozdenoviću ne odgovara. Ako se sećate Gvozdenović je svojevremeno zatražio izbacivanje čak deset članova partije“, navodi sagovornik.
Dr MIlan Marković je odbornik u Skupštini grada i ujedno vlasnik svog odborničkog mandata pa ostaje da se vidi na koji način će Marković dalje politički delovati.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.