Petrović neće predati pečat MZ

imageOdjeci nedavno održanih izbora za Mesnu zajednicu Sedlari trenutno su u Tužilaštvu. Raniji predsednik MZ Božidar Petrović pismeno se obratio i načelniku odeljenja za imovinske poslove i opštu upravu tražeći objašnjenje o nepravilnostima za vreme izbora i istovremeno izražavajući stav da pečat MZ neće predati dok se ne ispoštuje zakon.

U dopisu poslatom načelniku odeljenja za imovinske poslove i opštu upravu Božidar Petrović ukazuje na činjenicu da po važećem Statutu MZ Skupština MZ Sedlari ima 15 članova. Na izborima koji nisu bili održani po Zakonu biralo se 12 članova MZ , naveo je u Petrović u dopisu. „Mi gradjani Vas pitamo da li su održani izbori po Zakonu i na osnovu Statuta MZ ? Zakažite primopredaju MZ i ja ću se odazvati po zakonu . Zbog postupanja mimo zakona i ne izvršene primopredaje ja ne mogu predati pečat MZ . Pečat ću predati kada se bude izvršila primopredaja MZ, a što je zasnovano na Zakonu“, navodi Petrović u dopisu i dodaje : „ Ne može meni gradonačelnik koji se voza u džipovima grada Valjeva sa svitom iz Opštine Slobodan Gvozdenović da naredi da predam pečat bez primopredaje Mesne zajednice“.

image U dopisu dostavljenom Gradskoj upravi Petrović još jednom podseća da izbori nisu održani u skladu sa zakonom jer je birano 12 umesto 15 članova Skupštine koliko je poznato i navodi niz nepravilnosti prilikom održavanja samih izbora: „ Takodje, gradjani nisu obavešteni, nije bilo paravana na biračkim mestima , nije postojala biračka komisija od pet članova , nije zalepljen spisak kandidata ispred biračkog mesta i slate su poruke članova SNS koje brojeve da zaokruže“.
U dopisu upućenom Gradskoj upravi se navodi da je isti dopis dostavljen i Višem javnom tužiocu, medijima i objavljen na oglasnim tablama MZ Sedlari.
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.