Obeležen Dan posvećen žrtvama saobraćajnih nezgoda

imageU Valjevu je obeležen dan posvećen žrtvama saobraćajnih nezgoda . Prvi put su u ovom obeležavanju učestvovali učenici Osnovnih škola. Na takmičenju pobedio tim Pete osnovne škole.

Svetski dan posvećen žrtvama saobraćajnih nezgoda obeležen je u Valjevu na dva mesta , u Centru za kulturu gde su učenici osnovnih škola imali svoj udeo koji se odnosio na takmičenje ko će napraviti najbolji crtež na temu saobraćajnih nezgoda i ko će na najbolji način prikazati žžrtvu saobraćajnih nezgoda. „U pitanju su bili timovi od po osam učenika i u tom delu Savet za bezbednost je organizovao aktivnost kojom je koordinirala direktor Četvrte škole Ana Savković. Učenici su na kraju sami birali šta je to što je najbolje uradjeno. U ovom drugom delu koji je radjen u Sali skupštine grada imali smo prezentacije o stanju bezbednosti saobraćaja na području grada Valjeva“, kaže član Saveta za beubednost Dragan Obradović koji dodaje da su preostale prezentacije bile vezane za ponašanje pešaka u saobraćaju i o signalizaciji u blizini škola.

image Pobednici učeničkog takmičenja su učenici Pete osnovne škole koje su po mišljenju ostalih učesnika na najbolji način oslikale pravila saobraćaja, ali i najvernije šminkom dočarale kako izgleda žrtva saobraćajne nesreće. Teodora Gajić, Jovana Gajić, Marija Matić, Andjela Tankosić, Sara Savić , Djurdja Blanuša, Iva i Jana na ovaj način su videle žrtvu saobraćajne nezgode :
„Načelnik saobraćajne policije PU Valjevo je izneo podatak da za samo sat vremena u Ulici Vuka Karadžića kod Gimnazije 203 pešaka su prešla ulicu van pešačkog prelaza koji je od tog mesta udaljen manje od 50 metara. Prezentacija učenika Tehičke škole je bila posvećena zloupotrebi mobilnih telefona u vožnji. Cilj ovog našeg druženja i razgovora je u skladu sa motom akcije kako smo je mi nazvali u Savetu „Čuvaš sebe, čuvaš druge!“ Nama je cilj da nijedno dete na području grada Valjeva ne strada, a ako već dodje do nekog tragičnog dogadjaja da posledice budu što je moguće blaže“, rekao je Obradović.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.