Održan Dan paraglajdinga

imageU Divcima je održan Dan paraglajdinga. Bočni vetar možda je bio problem za učesnike, ali ne i smetnja za okupljanje velikog broja ljudi.

Aero klub Valjevo sa Paraglajding školom No1 organizovao je na aerodromu u Divcima Dan promocije paraglajdinga. Kako se moglo čuti zainteresovani Valjevci za obuku će moći da se jave Aeroklubu Valjevo, a Paraglajding škola No. 1 će obuku organizovati na terenima Valjeva. Pored praktičnog letenja, škola obuhvata i časove meteorologije, teorije letenja, psihologije i ljudskih mogućnosti, navigacije, pravila i propisa u vazduhoplovnom saobraćaju, konstrukciji paraglajdera i najvažnijeg predmeta: vanredni postupci i upotreba rezervnog padobrana.
Dan promocije paraglajdinga bio je dogadjaj kakav do sada u Divcima nije vidjen iako se medju članovima aerokluba nalazi desetak paraglajdista.
Na žalost zbog izuzetno jakog bočnog vetra nije bilo ppreviše letova, ali zato priča o paraglajdingu nije izostala tokom druženja. Poruku svima onima koji se već bave paraglajdingom , ali i budućim paraglajdistima uputio je čika Boća, veteran Yu vazduhoplovstva. "Vazduhopolovstvo traje večno i zato budite istrajni u ovome što radite", poručio je članovima Aerokluba.
Nakon što je promenjena uprava u Aeroklubu za samo šest meseci pod novim rukovodstvom Aeroklub je imao nekoliko interesantnih dešavanja poput priče o modelarstvu, promocije knjige i sada paraglajdinga. Sve ove aktivnosti neminovno će dovesti do ponovnog vraćanja poverenja u ovaj klub što i jeste namera sadašnje uprave. S.V. foto: facebook  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.