Lidl odustao od Valjeva?

imageTrgovinski lanac Lidl polovinom juna otvorio je u Novoj Pazovi Logistički centar kao podršku predstojećem otvaranju niza prodajnih objekata. Nepoznato je da li je Lidl ostao zainteresovan za Valjevo.

 

Praksa ulaska na novo tržište kompanije Lidl je da istovremeno budu otvoreni svi prodajni objekti. A početkom ove godine Lidl je otvorio konkurs za radna mesta u Beogradu, Boru, Inđiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu. Medju ovim gradovima nema Valjeva.
Ne treba zaboraviti da je Lidl svojevremeno kupio parcelu od 57 ari na zapadnoj kapiji Krušika, ali se sam prostor ipak pokazao kao nedovoljan za postavljanje prodajnog objekta po standardima njihove kompanije. Grad u medjuvremenu nije očito uspeo da izadje u susret trgovinskom lancu koji najavljuje zapošljavanje par hiljada ljudi u Srbiji. Takodje, postojala je informacija u javnosti da je Lidl bio zainteresovan za parcelu na kojoj je svojevremeno bio stari SUP, ali se nakon toga o dolasku Lidla ništa više nije čulo s obzirom da je parcela u privatnom vlasništvu.
Novi spisak gradova vidljiv je iz konkursa za zapošljavanje, a tokom juna meseca u Novoj Pazovi otvoren je savremeni objekat Logističkog centra ove kompanije odnosno centra za kontrolu svih proizvoda koje će Lidl ponuditi tržištu. Na internetu je moguće pronaći informacije iz pomenutih gradova u vezi gradjevinskih dozvola koje se uručuju Lidlu, a pri čijem dobijanju pomažu lokalne samouprave. U Valjevu takve vesti nije bilo.
Lidl posluje pod ovim imenom od 1930. godine, a samo u Evropi ima radnje u 26 zemalja.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.