Bivšim inspektorima potvrdjena zatvorska kazna

imageOdlukom Apelacionog suda u Beogradu bivšim isnpektorima PU Valjevo Dejanu Subotiću i Milanu Ćulafiću potvrdjena je ranija presuda Višeg suda u Valjevu. Bivši inspektori osudjeni su na zatvorske kazne zbog primanja mita i neovašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Bivšim inspektorima PU Valjevo Dejanu Subotiću i Milanu Ćulafiću Viši sud u Valjevu odredio je zatvorske kazne od osam odnosno sedam i po godina .
Odlukom Apelacionog suda izrečene kazne su potvrdjene.
Podsećamo, Subotić nekadašnji šef OKP PU Valjevo i inspektor u odseku Ćulafić su osudjeni jer su u višemesečnom trajanju u više navrata zahtevali i primali novčanu korist u iznosima od po 100 do 200 evra nedeljno od jednog lica iz kriminalnih krugova kako bi mu otkrivali policijske akcije usmerene prema njemu, ali i kako bi mu omogućili „zaštitu“ od drugih policajaca.
Kako se navodi u potvrđenoj presudi, u maju 2013. godine istom licu iz kriminogene sredine za 12 hiljada evra neovlašćeno prodali kilogram heroina koji je prethodno u policijskoj akciji bio zaplenjen od dilera iz Kragujevca.
Prvostepenom presudom Viši sud je obavezao Subotića i Ćulafića da solidarno nadoknade imovinsku korist stečenu krivičnim delom u iznosu od 12 hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i da plate troškove krivičnog postupka.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.