Priznanja za Poljoprivrednu školu

imageMeđunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“, na Novosadskom sajmu,održan je od 8. do 10 marta, a ove godine organizovan je po trinaesti put. Ovaj događaj afirmiše obrazovne intitucije, a prvenstveno se bavi promocijom obrazovanja za sve i popularizacijom doživotnog učenja.

Prošle godine akcenat je bio na dualnom obrazovanju pa je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo poziv Poljoprivrednoj školi sa domom učenika „Valjevo“ za učešće na Sajmu obrazovanja-„Obrazovana Srbija – uspešna Srbija“ u Beogradu i „Putokazi“ u Novom Sadu. Na štandu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja direktor škole Milan Gajić predstavio je mogući način jednog modela dualnog obrazovanja i njegovu primenu u praksi.
Visok kvalitet obrazovanja u Poljoprivrednoj školi sa domom učenika „Valjevo“ prepoznao je i međunarodni žiri ovogodišnjeg sajma nagradivši školu Diplomom sa velikom zlatnom medaljom Novosadskog sajma .
U konkurnciji srednjih škola iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine priznanje Poljoprivrednoj školi sa domom učenika „Valjevo“ dodeljeno je na osnovu ostvarenih rezultata rada škole koji su propisani Pravilnikom Novosadskog sajma o ocenjivanju obrazovno-vaspitnih ustanova i na osnovu kriterijuma:
-spoljašnjevrednovanje kvaliteta rada škole
-školski uspeh
-uspešnost na takmičenjima
-opremljenost školenastavnim sredstvima
-vannastavne aktivnosti
-bezbedno radno okruženje
-originalnost i inovativnost sadržaja
-saradnja sa privredom, javnim službama i lokalnom samoupravom
-humanitarne i sportske aktivnosti
-zaštita životne sredine
-školski časopisi
-školski sajt
-onlajn promocija
-medijski nastupi
-opšti utisak.
Priznanje je direktoru škole Milanu Gajiću uručio potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš na svečanoj dodeli koja je održana u Master kongresnom centru Novosadskog sajma.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.